петък, август 04, 2006

ВЛАДИСЛАВ МИРЧЕВ пак изваден от състава на "Спартак"

Талантливият нападател на "Спартак" (Вн) Владислав Мирчев отново изненадващо за някои бе изваден от групата за мача с "Литекс". Двубоят започва днес в 18 ч. в Ловеч и ще бъде предаван по БНТ. В началото на пролетния полусезон треньорът Ради Здравков извади Мирчев от групата, но после го върна спешно. Сега историята се повтаря при треньора Мирослав Миронов. Той заведе в Ловеч следните футболисти:
Славов, Арнаудов, Тодоров, Нено Ненов, Петков, Арангелов, Н. Станчев, Илиев, Кателиев, Радулов, Вълков, Радомиров, Стоян Ненов, Пекин, Н. Филипов, Ст. Георгиев, Ив. Василев, Б. Георгиев.
Люпко Петрович обяви следния състав на "Литекс":
Вутов, Берберович, Кирилов, Желев, Венков, Генчев, Груич, Йеленкович, Сандриньо, Слуйтер, Новакович, Т. Тодоров, Манолев, Сичеро, Ковачевич, Хазуров, Златинов, Ан. Тодоров.
Съдии на мача ще бъдат Стоян Алексиев, В. Мишев и И. Колев.

--- varna-sport.com


МИРОСЛАВ МИРОНОВ: "Ще завършим на 10-то или 11-то място"

Треньорът на "Спартак" (Вн) Мирослав Миронов успокои феновете с извода, че отборът ще завърши първенството на 10-то или 11-то място, което означава, че няма да отпадне. Според Миронов лидерството на тройката - ЦСКА, "Левски", "Литекс" може да бъде разбито от "Черно море" и "Локомотив" (Сф). "По-логично е обаче трите клуба да се бетонират на върха. Впечатлен съм от трансферите на холандеца Тайс Слуйтер и Александър Родич в "Литекс" и Флорентин Петре в ЦСКА. Селекцията в "Спартак" е задоволителна, като се има предвид, че до последния момент имахме проблеми с лиценза", призна Миронов.

--- varna-sport.com


НИКОЛАЙ СТАНЧЕВ: "Не сме ненормални, "Литекс" тръгва неубедително"

Капитанът на "Спартак" (Вн) не смята, че "соколите" са ненормални да се надяват на точка в Ловеч. "Ненормални сме, ако кажем че отиваме да бием "Литекс". Няма да играем като обречени. Ще търсим докрай спечелването поне на една точка. "Литекс" винаги започва неубедително първенството. Миналата година се издъни у дома срещу "Пирин 1922". Защо да не посегнем и ние за нещо подобно", каза 39-годишният футболист. Треньорът Мирослав Миронов смята, че
е добре "Спартак" да започне първенството срещу "Литекс" и "Левски", защото отборът бил назад с подготовката.

--- varna-sport.com


Спартак гост за 10-и път на Литекс от 41 сезона

Варненският Спартак започва 41-ви сезон и ще гостува за десети път в Ловеч на Литекс, където има само две равенства и 6:23 голова разлика. “Оранжевите” са единствените шампиони на България, които “соколите” не са побеждавали като гости. Първият мач между двата отбора носи първото реми в Ловеч - 0:0. Това е и единственият двубой без голове (есен, 1995). През сезона 2001/02 двата тима завършват 1:1 като за варненци резултата открива Емил Кременлиев, а Стефан Юрукув изравнява за домакините. Литекс бие като домакин 4:0 и 4:1 по 2 пъти, 3:2 (Николай Филипов бележи първия гол за Спартак в Ловеч), 3:1, 1:0 и 2:1. 14 от головете за ловчанлии (от общо 40 попадения), които са отбелязани от чужди футболисти. Няма друг такъв отбор в групата с такова постижение (Зоран Янкович - три пъти по два гола). Други десет от головете са от футболисти играли и в Спартак. Най-много попадения за “оранжевите” срещу варненци е отбелязал Стефан Юруков (6 попадения). Вальо Станчев и Косьо Мирчев пък бележат по два пъти за Спартак. Ивайло Петев има по един и за двата отбора, а от сегашните състезатели единствен Тодор Радомиров се е разписвал веднъж.

--- pozvanete.bg

Няма коментари: