вторник, август 22, 2006

Зарадваха “соколите” с премии за победата

Вратарят Генко Славов се ядосва за нелепия гол, който му вкараха. Тотално надиграхме Рилецо, категоричен е Боби Георгиев

Футболистите на Спартак получиха вчера обещаните от новия съпрезидент на клуба Иван Динов премии за победата над Рилски спортист с 3:1. През седмицата 31-годишният бизнесмен заяви пред футболистите: “Не мислете за нищо друго освен за футбол. Ако победите Рилски спортист, ще си получите премията още на другия ден”. Старши треньорът Мирослав Миронов даде почивен ден на състезателите вчера, но те получиха обаждане от канцеларията да минат да си приберат заработените стимули. Някои от тях нямаха възможност да минат през “Спартак” и ще вземат премията си днес.
Вратарят на тима Генко Славов пък изрази изключителното си задоволство от победата над самоковци, но се ядосваше за гола, който му вкараха в 90-ата минута. След него той изрита топката, за което главният съдия Димитър Димитров-Каубоя му показа жълт картон. “След удара на футболиста на Рилски спортист имаше рикошет. Голът беше нелеп и затова ме е яд. Иначе най-важното е, че спечелихме мача. Радващото е, че бяхме настойчиви пред гола, особено през първото полувреме. Също така е хубаво, че и трите гола са дело на момчета, които дойдоха през лятото, а и головете са вкарани от трима различни футболисти, което е добре. Мачът се разви така, както искахме - поведохме с ранен гол, не допускахме грешки отзад, в края на полувремето падна и вторият гол. През второто полувреме намалихме темпото, а те нямаха положение. Ние направихме няколко успешни контраатаки, два пъти наши играчи излизаха сами срещу вратаря. Хубаво е, че взехме въздух”, заяви за “Позвънете Новини” вратарят.
В събота “соколите” гостуват на ЦСКА, където Генко игра преди време. Там обаче не му бе даден шанс не по негова вина и впоследствие той бе върнат във Варна, където има много силни изяви за родния си клуб Спартак. “Няма какво да се доказвам на ЦСКА. Аз гледам да давам максимума от себе си във всеки мач, независимо срещу кой отбор. Рано или късно това ще бъде забелязано, тъй като Господ вижда всичко”, каза Славов.
Авторът на втория гол Боби Георгиев също бе много доволен от успеха като заяви, че за всяко попадение заслугата е на целия отбор. “Тотално надиграхме Рилски спортист и заслужено победихме. Имаше леко напрежение в нас, тъй като играем първи мач пред собствена публика, а и трябваше да спечелим на всяка цена, заради двете загуби в първите два кръга. Благодаря на феновете за страхотната атмосфера и подкрепата, която ни оказаха. Свършихме си рано работата, още през първото полувреме. С оглед на високите температури се върнахме в нашата половина след почивката. Радвам се, че вкарах гол, но само, защото той помогна на отбора. За всяко попадение заслугата е на целия отбор”, заяви Георгиев.

--- pozvanete.bg

Няма коментари: