понеделник, август 28, 2006

Спартак (Варна) се спаси само с 4 гола

ЦСКА показа и силните си страни, и слабостите си пред треньора на Бешикташ Жан Тигана, гледал наживо мача на “Българска армия”

ЦСКА разгроми Спартак (Варна) с 4:0 в последната среща от IV кръг на “А” футболна група. Головата серия за “армейците” откри голмайстора на отбора от началото на сезона Александър Тунчев, два гола добави Еуген Трика, а четвъртото попадение вкара Мирослав Манолов. Мачът започна с минута мълчание в памет на легендарния защитник на ЦСКА Кирил Ракаров, който почина преди два дни. ЦСКА изпусна една дузина голови положения и четирите гола са най-малкото, с което гостите си тръгнаха за Варна. В първите 20 мин. Тиаго Силва, Флорентин Петре и Велизар Димитров не успяха да намерят рамката на вратата от изгодни позиции. До края на полувремето “червените” също не сътвориха нищо интересно. Секунди преди почивката героят за ЦСКА от Белград Александър Тунчев откри резултата след центриране от корнер от ляво и успокои нервите на привържениците по трибуните. Това е четвърти гол за централния защитник от началото на сезона.
След почивката “червените” заиграха по-освободено и головите положения пред вратата на Генко Славов се заредиха едно след друго. Гийом Да Зади направи два пропуска, преди да бъде заменен от Мирослав Манолов в средата на полувремето. В 63-а мин. Еуген Трика вкара с глава след центриране на Йордан Тодоров от дясно. Румънецът бе точен и за 3:0 и 5 мин. по-късно след великолепен пробив на сънародника си Флорентин Петре по десния фланг. Крайното 4:0 оформи Мирослав Манолов, който майсторски се освободи от защитник на гостите и с мощен удар опъна мрежата. Двубоя изгледа старши треньорът на турския Бешикташ Жан Тигана, който реши да разузнае наживо отбора на ЦСКА. Двата отбора са съперници в първия кръг на турнира за купата на УЕФА.

ЦСКА - Спартак (Вн) 4:0
- ЦСКА: Ив. Петров, Тунчев, Котев, Якирович (64 Мартос), В. Димитров, Г. Илиев, Да Зади (64 Манолов), Петре, Трика, Силва (74 Р. Петров), Й. Тодоров
- Спартак: Славов, Ив. Тодоров, Ненов, Арангелов, Н. Станчев (54 Вълков), Б. Георгиев (54 Радулов), Кателиев, Пейков, Б. Илиев, Василев, Н. Филипов (86 Пекин)
- Голмайстори: Тунчев (45), Трика (63, 69), Манолов (73)
- Жълти картони: Трика; Илиев
- Съдия: Мартин Богдев
- Стадион “Българска армия” - 1000 зрители

--- pozvanete.bg


Миро Миронов: Програмата ни до сега беше много тежка

Старши-треньорът на Спартак Варна изрази недоволството си от тежката програма на неговия тим до сега. "Соколите" гостуваха последователно на Литекс, Левски и ЦСКА и в момента имат само три точки от всичките си 4 срещи. "Това беше поредния тежък мач от нашата програма тази есен. Гостувахме на Левски и на Литекс сега се изправихме и срещу третия най-силен наш отбор ЦСКА. Дойдохме тук да играем, доколкото ни позволяват възможностите. През първото полувреме успяхме на противодействаме, но след почивката, особено между 60 и 75-а минута, направихме много грешки и логично ЦСКА ни вкара голове. Въпреки че загубихме с 0:4, на моменти видях, че моят отбор може да играе добър футбол, но ни предстои много работа. Най-важно е да си вземем домакинските мачове с отборите от нашето ниво, за да може да останем в елитната група", заяви Миронов.



Пламен Марков: Доволен съм, но направихме много пропуски

Старши-треньорът на ЦСКА Пламен Марков заяви, че е доволен от своя отбор след мача със Спартак Варна. "Червените" спечелиха с 4:0, а направиха и още много пропуски. "Мисля, че това е заслужена победа за нас. Макар че спечелихме с много голове, аз съм притеснен от многобройните пропуски, които направихме. Само до 15-а минута преброих три стопроцентови положения. Това неумение да вкарваме положенията си няма как да не ме притеснява. В крайна сметка съм доволен от спечелените три точки. В периоди от мача сътворихме добри атаки на висока скорост.

--- focus-sport.net

Няма коментари: