петък, януари 05, 2007

Боби Георгиев: На нашия стадион ще бием Черно море

От Калоян Златков, в. "Черно море"

Нападателят на соколите Борислав Георгиев имаше основен принос за доброто представяне на варненци при завръщането си в елита. Боби дори наниза два важни гола през есенния дял на първенството.

- Боби, как изкара празниците?
- Много добре. Бях със семейството си, жена си и детето.
- В българия ли беше?
- Да, у дома. Това е най-голямото щастие за мен - да съм до най-близките си в домашен уют.
- Какво си пожела за 2007 г.?
- Най-нормални неща за всеки човек. На първо място искам семейството ми е да е живо и здраво. Това е най-важното. След това си пожелах да нямам никакви контузии.
- Каква оценка ще направиш за изминалата година в личен план?
- През лятото, когато дойдох в Спартак, си поставихме за цел да натрупаме максимален брой точки, които да ни дадат необходимото самочувствие, с което да влезем в пролетния дял на шампионата. Успяхме, а знаете как тръгнахме в първенството - без селекция, без подготовка и т. н. Най-вече амбициите ни бяха свързани с натрупаните точки от есента и една сериозна селекция да атакуваме челните места в А група в идващия полусезон. Като цяло мисля, че годината бе успешна за мен.
- В кой мач от есенния дял показа най-много от това, на което си способен?
- Безспорно мисля, че най-добре играх в мача с Марек, когато победихме с мой гол.
- Сигурно още ти е болно от тежката загуба в дербито с Черно море?
- Е, няма как. Да паднеш с 3:0 от градския съперник наистина е тежко. Истината е, че в този мач ние играхме много слабо. Мисля, че бяхме пренавити и това ни се отрази твърде негативно. Да не говорим и че съдията също допринесе за класическата победа на съперника.
- Настроен ли си реваншистки към моряците?
- Не, в никакъв случай не трябва да има такива настроения. Не трябва да става и дума за реванш. Това е дерби. Никой не знае какво ще се случи на терена. Мисля, че ако сме спокойни и уверени във възможностите си, ще бием Черно море на нашия стадион напролет.
- Знаеш ли, че си сред номинираните играчи за Футболист на годината ?06?
- Не, сега научавам. Това може само да ме ласкае. Все пак си е един вид признание за това, което сме свършили през изминалата година. Признанието се дължи и на всичките ми съотборници, без които нямаше да спечелим толкова точки през есента. Може само да ме радва.

--- ole-bg.com

Няма коментари: