вторник, януари 30, 2007

Стана традиция Спартак да се разделя с варненските си играчи

Спартак (Варна) се раздели с четирима свои футболисти, а един от тях прати при юношите старша възраст за наказание. Справката показва, че Иван Вълков, Диян Кателиев и Ники Филипов бяха титуляри в почти 100 процента от мачовете през есента, Радомиров пък винаги бе в групата, а в края на полусезона успя да вкара и гол. Кирчев е най-перспективният юноша от старшата, който в момента се подвизава при мъжете. Освен това четирима от петимата са варненци. На тяхно място за варненския клуб ще играят футболисти от други градове и чужденци. Нищо против тях, но ръководството неколкократно бе обявило, че ще се залага все повече не юноши и местни кадри. Това обаче явно не е така.
През лятото от отбора бе освободен Златин Михайлов. Футболист, който игра дълги години в отбора. И ако преценката на спортно-техническия клуб е била, че опитният защитник е изчерпал своите възможности за елитния футбол, то Спартак поне можеше да предложи на Златин пост, било то в школата на клуба или някъде другаде. Тоест да се изрази някакво уважение към състезателя. Дългогодишният капитан Николай Станчев пък дори не получи един букет в последния си мач. Най-големият талант от школата в последните години Владко Мирчев също вече не е при "соколите", въпреки че сърцето му все още бие за Спартак.
Тези факти по всяка вероятност няма да се понравят на привържениците, които наскоро дори обсъждаха по какъв начин да покажат на ръководството желанието си да бъде върнат Владко Мирчев.

--- Александър Дечев, в-к Позвънете Новини


Ники Филипов: Живко Великов ми каза, че не пасвам на схемата на отбора

Другият изгонен от Спартак играч Николай Филипов също бе изненадан от решението на ръководството да бъде освободен. "Така са решили шефовете, така са постъпили. Нищо не може да се направи. Директорът Живко Великов ми каза, че не пасвам на схемата на игра на отбора, което е, меко казано, странно, тъй като не съм пропуснал мач и през миналия, и през настоящия сезон.
Определено бях доста изненадан. Приемам го нормално, в края на краищата с това не свършва животът.
Може би ще вземат нови футболисти или нещо друго. Пак казвам, че не мога да си обясня защо ме освобождават. Нямам представа дали ме гонят заради гола срещу Беласица. Не съм говорил с треньора Мирослав Миронов. Иначе е добре, че ще разтрогнем договора по взаимно съгласие. Неприятното е, че всичко това става по средата на подготвката. Можеше още през декември да ни го кажат. Сега всеки отбор си е направил селекциите и така нататък", каза пред спортния сайт на Варна www.ole-bg.com Филипов.

--- ole-bg.com




Иван Вълков: Нямам думи

Халфът Иван Вълков също не пропусна мач през есенния полусезон, както и през пролетта по време на престоя на соколите в Б група. Играчът отбеляза 3 изключително важни гола с екипа на соколите през есента и направи немалко асистенции. Може да се каже, че Вълков има основен принос за добрия точков актив на варненци преди старта на пролетния дял на първенството. В неделя и той бе освободен от лагера на Спартак. "Нямам думи. Просто няма какво да кажа. След тренировката имахме възстановяване, след това ни събраха и Жико Великов ни каза, че сме освободени. На мен и Ники Филипов каза, че пасваме на схемата на игра на отбора. Аз реших половината мачове с голове и асистенции, а ме освобождават заради несъвместимост с играта на отбора. Явно в Спартак ще се прави звездна селекция. Най-интересното е, че в първия момент искаха да ме преотстъпват на Шумен. Категорично отказах и си пуснах молбата за арбитража. Добре поне че ще разтрогваме по взаимно съгласие. По-нататък ще видим какво ще се прави. Най-лошото е, че всичко това се случва по никое време. Хората вече си направиха селекцията и са по средата на подготвката. След като разтрогнем, ще си търся отбор", каза Вълков.

--- ole-bg.com


Радомиров: Ще ходя да си лея куршум от стрес, че ме изгониха

Освободеният нападател на Спартак Тодор Радомиров прие с насмешка новината, че е аут от отбора. Юношата на Феърплей има няколко варианта пред себе си за продължаване на кариерата. "Така се стреснах, че ще отида да ми леят куршум. Дори до стадиона има една баба, която била много добра. Направо сън не ме хваща, че няма да играя в Спартак. Те са много голям отбор. Нека ме освобождават. Има ли такова нещо по никое време да освободиш 4-ма основни играчи? Ще си търся нов отбор. Има няколко варианта за България, ако не може да замина пак за Кипър. Рано е още да говоря къде ще играя", коментира той. Както е известно, Радомиров получи приза за Феърплей за 2006 г. Нападателят отбеляза изравнителното попадение за соколите в скандалния мач с Беласица за 3:3. В морската столица витаеха слуховете, че мачът е бил договорен за победа на гостите от Петрич. Радомиров ще остане в сърцата на феновете на соколите с победния си гол в дербито с Черно море през есенния полусезон на 2004 г.

--- ole-bg.com


ГРЕДА!!! Селекция за 400 000 лв.?!


Ръководството на Спартак продължава да изумява всички футболни привърженици. До неотдавна в щаба на соколите имаше една личност, която всекидневно "взривяваше" медийното пространство с новини за трансфери и колосални суми, които ще бъдат харчени за селекция и стадион. След края на есенния полусезон от щаба на варненци вече новите управници декларираха, че ще бъдат отпуснати 400 000 лв. за селекция, с която да се атакуват предни позици в класирането през пролетния дял. За справка ето и кои играчи привлякоха соколите за тази колосална за българските футболни стандарти сума: Богомил Дяков (закупен) и Дарин Тодоров (преотстъпен или със свободен трансфер), Николай Иванов (юноша на клуба), Иван Найденов (свободен трансфер), Младен Стоев (свободен трансфер), Росен Каптиев (свободен трансфер), Будимир Джукич (свободен трансфер)!!! Ще си позволя да перифразирам любима фраза на колегата ми Пламен Янков: Ех, че весело се живее на Коритото! Капак на неадекватността пък е освобождаването на 4-ма основни играчи в лицето на Тодор Радомиров, Диян Кателиев, Николай Филипов и Иван Вълков. И всичко това по никое време. Ако на Коритото решенията се вземат импулсивно, то това ще да рече, че спартаковци вече работят по нови модели на организация, гонейки европейските стандарти. Да не говорим, че пропаднаха лагерите в чужбина с обяснението, че от курорта Анталия искали Спартак да тренира в 7,30 ч.! Владислав Василев, който бе най-хваленият играч от ръководството, бързо-бързо бе отпратен. Същото се случи и със Станимир Георгиев, Троян Радулов, Иво Тодоров и Стоян Ненов. Доказан специалист като Мирослав Миронов би трябвало да е наясно, че така в професионален клуб не се действа. Ръководството пък, от своя страна, не показва спазване на предварително зададените принципи и с тази си политика напролет соколите може отново да се превърнат в "боксова круша", каквато бяха през сезон 2004/2005 г., когато изпаднаха в Б група, или каквато бяха при гостуванията си от есенния дял на първенство 2006/2007 г.

--- От Калоян Златков, в. "Черно море"


И албанецът Халити си тръгна от Коритото

След като шефовете на Спартак освободиха 4-ма основни играчи в лицето на Тодор Радомиров, Николай Филипов, Диян Кателиев и Иван Вълков, и дошлият на проби албанец Аднан Халити си тръгна. Първите 4-ма бяха освободени в неделя под предтекест, че системно нарушават вътрешно клубната дисциплина. Новината им била съобщена от директора Живко Великов (на снимката). Аднан Халити пък сам си тръгнал, въпреки че уж всичко било договорено. Също в неделя казал, че си заминава за Албания и тръгнал.
Борислав Георгиев продължава да се готви на облекчен режим, тъй като все още има болки в коляното. Наставникът на тима Мирослав Миронов няма да го използва за контролата с бургаския Черноморец утре. Проверката ще бъде в Бургар като началният час ще се доуточнява.
Соколите ще бъдат на лагер в хотел Термал до 22 януари. Днес ще стане ясна и програмата за срещите на турнира в Албена, организиран от ПФК Калиакра. Той ще бъде от 12 до 22 февруари, като по първоначална информация ще участват тимовете на Локо (Пд), Шумен, Дунав, румънския Дунарея, македонски отбор както и организаторът Калиакра.

--- ole-bg.com

Няма коментари: