сряда, януари 10, 2007

Шестима нови футболисти се явиха на сбора на Спартак

Шестима нови футболисти се явиха на днешния сбор на Спартак (Вн). Наставникът Мирослав Миронов и изпълнителния директор Живко Великов само събраха футболистите за разговор, а първата тренировка за 2007 г. ще бъде утре от 10,00 ч.
Новите футболисти са Богомил Дяков, Дарин Тодоров, Младен Стоев, Росен Каптиев, Николай Иванов и Сънди Калунга. Миронов обясни, че първият е закупен от Левски, но не пожела да уточни трансферната сума. За последно Дяков игра като преотстъпен в Родопа (Смолян). Дарин Тодоров ще играе под наем в Спартак. Той е собственост на Левски, а доскоро се изявяваше с екипа на Шумен. Младен Стоев вече носи екипа на "соколите" през есенния полусезон на предния шампионат, когато бе преотстъпен от Локомотив (София). След това той бе даден на Дунав, а сега идва във Варна като свободен агент, тъй като е разтрогнал контракта си с "железничарите". Росен Каптиев бележеше преди редовно за Локо (София), след което игра във Вардар (Скопие, Македония) и Миньор (Перник). В момента нападателят е без клуб и също ще излезе без пари на варненци. Николай Иванов е юноша на спартаковци, който досега риташе за третодивизионния Суворово, а нигериецът Сънди Калунга изкара дълги двумесени проби в клуба и успя да спечели доверието на Мирослав Миронов. Наставникът уточни, че всички тези футболисти ще подпишат договори за периоди между 1,5 и 2,5 години. Той призна, че се очакват още няколко нови футболисти, между които ще има и чужденци. Миронов се надява, че новопривлечените състезатели ще успеят да заместят пълноценно освободените играчи. Треньорът бе категоричен, че клубът няма да се разделя с други футболисти, но има вариант при повече привлечени, някои от сегашните състезатели да бъдат преотстъпени. Юноши от старшата на отбора няма да започват подготовка с отбора, тъй като според наставника, в първия тим има повече от 5-6 играчи под 23 години.

--- ole-bg.com


Миро Миронов: Имаме тежка програма през пролетта

Старши треньорът на Спартак Мирослав Миронов призна, че неговият тим го очакват много тежки мачове през пролетния полусезон. Първите три домакинства на варненци са срещу грандовете Литекс, ЦСКА и Левски, а в третия и петия кръг тимът гостува на коравите Рилски спортист и Славия. След есенния дял на шампионата варненци са на 10-а позиция т с 19 спечелени точки.
"Очаква ни тежък полусезон. Знаете, че започваме срещу Литекс и ЦСКА, следва гостуване на Рилецо, домакинство с Левски и после отиваме на Славия. Но аз винаги съм казвал, че програмата е такава каквато си я направим. Както е тежка, така можем да я направим и лека. След петия кръг ще кажа колко точки съм искал в първите пет мача. Защото с един добър резултат с някой от грандовете можем да опровергаем очакванията. Отборът е подсигурен финансово, остава да мислим само за футбол. Знам, че не играем с много силни противници в контролите, но няма с кого от региона, освен с Черно море", заяви наставникът.

--- ole-bg.com


Каптиев имал оферти и от други отбори


Новото попълнение на Спартак Росен Каптиев призна, че е имал офуерти и от други отбори в А група, но е предпочел тази на соколите. "Спартак е един от сериозните отбори в България. Познавам се с някои от играчите. Доста говорихме с наставника Мирослав Миронов, преди да приема предложението. В крайна сметка обаче предпочетох да дойда във Варна. Пак казвам, че доста отбори ме искаха. Разбрахме се с Миронов да подпиша за 1 година и половина. Желанието ми е да покажа добри игри, както бе в Локо (Сф) и естествено един ден да се завърна в някой от водещите тимове у нас", коментира нападателят.

--- ole-bg.com


Младен Стоев: Отборът на Дунав бе управляван от счетоводител!

Халфът Младен Стоев изкара половин година в Спартак по време на престоя на соколите в Б група миналия сезон. Юношата на Локо (Сф) остави добри впечатления с изявите си и от вчера отново се върна в тима от Варна.

- Младене, добре дошъл отново в Спартак! Как се чувстваш?
- Както знаете, изкарах 6 месеца във Варна миналата година. Чувствам се добре. Поради тази причина съм отново в Спартак.
- Последният ти тим бе Дунав (Рс). С какви впечатления си от престоя си там?
- Моите със сигурност не са много положителни. За техните впечатления относно мен питайте тях. С клуба бяха оставени да се занимават хора, които не разбират абсолютно нищо от футбол. Пример е един счетоводител, когото изкараха от бюрото и го оставиха да управлява отбора. Не е моя работа да коментирам, но съм мнго афектиран. Исках рано или късно да ги кажа тези неща. Разбрах се с Локомотив (Сф), чийто играч бях всъщност. Днес или утре ще подпиша договор със Спартак.
- На кой пост ти се играе най-много?
- Постът ми е на терена (смее се). Треньорът ще прецени къде съм най-полезен. Нямам претенции. Важното е да играя.

--- ole-bg.com

1 коментар:

Анонимен каза...

във футбола е така,който не разбира се занимава с него,затова е на такова дередже,затова толкова млади футболисти като тебе се отказват от играта,но ти не се отказвай защото си отличен, умен футболист,който има какво да даде на този спорт.А успехите ще дойдат ПОЖЕЛАВАМ ТИ ГИ ОТ СЪРЦЕ