сряда, февруари 21, 2007

22-годишен португалски защитник идва в Спартак

Поредният чуждестранен футболист ще изпробва спортно-техническият щаб на Спартак (Вн). Тази вечер в клуба се очаква да пристигне португалският защитник Фредерико Руна. Той е на 22 години и е юноша на гранда Спортинг (Лисабон). Изпълнителният директор на "соколите" Живко Великов разкри, че за последно Руна е играл във втора дивизия на държавата от Иберийския полуостров. Шефът уточни, че португалецът ще бъде на проби и ще играе днес срещу Локомотив (Пловдив) във финала на международния футболен турнир "Каварна-Албена къп 2007". Ако бъде одобрен, Руна ще бъде картотекиран в състава.
В четвъртък пък е последният ден, в който се очаква идването на Десислав Русев в отбора. Нападателят на Родопа е сигурен за тима, но от лятото, докато шансовете той да бъде привлечен за пролетния полусезон са 50:50. Спартаковци са предложили определена сума на родопчани, за да дойде Русев сега, в противен случай нападателят ще пристигне в морската столица след края на шампионата без пари, тъй като става свободен агент.

--- ole-bg.com


Арнаудов аут за месец, Спартак му търси заместник

Варненският Спартак се оглежда за вратар. Причината е травмата, която получи Георги Арнаудов в мача с Раднички (Ниш). Тогава опитният страж получи контузия в адуктора на левия крак и бе заменен принудително от Генко Славов. След направения плеглед бе установено, че Арнаудов ще отсъства от терените най-малко един месец. Поради тази причина привличането на вратар е наложително.

--- ole-bg.com

Няма коментари: