петък, февруари 02, 2007

Спартак готов да пусне дублиращ отбор

Изпълнителният директор на Спартак (Вн) Живко Великов разкри, че тимът ще пусне свой дублиращ отбор в шампионата на "Б" група през следващото първенство, стига Българския футболен съюз да приеме окончателно решението. "Готови сме за тази идея. В този "Б" отбор ще се обиграват нашите юноши, както и качествени състезатели, които ще привличаме от региона", обясни изпълнителният директор.
В събота спартаковци играят поредната си контролна среща. Тя ще се състои в Оброчище от 14 ч., а съперник на варненци ще е Светкавица.

--- ole-bg.com


Нигерийците идват на 8 февруари

Тази вечер в щаба на Спартак (Вн) очакват пристигането на сръбския полузащитник Велимир Иванович, който трябва да подпише директно договор с клуба. Заедно с техничаря се очаква да дойде и негов сънародни, който играе на поста нападател. Той е на 19 години и е юноша на Цървена звезда. Въпросният футболист ще мине проби в тима, като ще вземе участие в най-малко две контролни срещи. Изпълнителният директор Живко Великов призна, че Спартак ще чака до 8 февруари и последните двама играчи от набелязаните за привличане. Става дума за нигерийския полузащитник Еманеул Баба, който преди време игра в Черно море и Левски, както и за негов сънародник, за който Великов изрично уточни, че е централен нападател, а не защитник.

--- ole-bg.com



Вълков, Радомиров и Ники Станчев разтрогнаха със Спартак

Трима футболисти на Спартак (Варна) разтрогнаха днес договорите си с клуба по взаимно съгласие. Става дума за Тодор Радомиров, Иван Вълков и Николай Станчев. Последният се раздели с клуба само като футболист, тъй като преди два-три месеца официално прекрати състезателната си кариера. Както е известно, дългогодишният капитан на тима получи пост в детско-юношеската школа на "соколите". Иван Вълков и Тодор Радомиров признаха, че имат по няколко оферти, но на този етап те са предимно от отбори от "Б" група и ще изчакат известно време, докато решат къде да продължат кариерите си.
Диян Кателиев пък от днес е в редиците на Калиакра (Каварна). Той ще играе като преотстъпен във втородивизионния тим до лятото, след което отново ще се върне в Спартак. Катера бе отстранен от отбора по точката "системно неспазване на вътрешния правилник". Николай Филипов, който се оказа излишен в схемата на Мирослав Миронов още умува за предложението на клуба да бъде преотстъпен във втородивизионния Шумен. Той ще обяви решението си до края на настоящата седмица.

--- ole-bg.com

Няма коментари: