понеделник, февруари 26, 2007

Спартак трепери за чужденци

Щабът на Спартак (Вн) ще трепери до последните часове преди мача с Литекс за новите си попълнения от чужбина. Варненци все още не могат да картотекират Емануел Баба, Денирин Ортега, Будимир Джукич и Велимир Иванович, тъй като от Националната служба по заетост все още не са издали работни визи. Ако от федерациите на Нигерия и Сърбия изпратят жълтите карти на играчите, те ще получи права за "А" група часове преди първия пролетен мач. Четиримата са титуляри. Ако не бъдат уредени навреме, треньорът Мирослав Миронов ще бъде затруднен при сглобяването на състава. Предвид неизвестността треньорът ще задържи юношеския национал Дарин Тодоров. Младокът трябваше да пътува за лагер на националите в Германия. Към Спартак днес ще се присъедини бившият вратар на Дунав Цветомир Цанков. Играчът изкара зимната подготовка с Вихрен, но не се разбра с президента на клуба Константин Динев.


--- 7sport.net


Миронов се отказа от португалеца Хуна

Португалският защитник Фредерико Хуна не можа да спечели одобрението на старши треньора Мирослав Миронов и бе отпратен в събота. 22-годишният футболист игра за "соколите" в една контролна среща - във финала на турнира "Каварна-Албена къп 2007" миналата сряда, загубен от Локомотив (Пловдив) с 0:2. Тогава Хуна стоя добре на терена, но сбърка при втория гол и това до известна степен е повлияло за решението на специалиста. По всяка вероятност в централната защита, на която Спартак ще разчита за новия сезон, ще са само трима футболисти - Венци Маринов, Емануел Баба и Йонко Пейков, като последният е наказан за първия двубой с Литекс. Така се очаква Боян Илиев отново да бъде преквалифициран често като централен бранител.
Последното попълнение, което ще подпише договор със Спартак е вратар. Варненци търсят страж, заради контузията на Георги Арнаудов, който ще е отсъства около един месец от терените. Спартаковци ще избират между двама вратари за конкурент на капитана Генко Славов. Единият от тях е бившият младежки национал Славчо Тошев, а името на другия не бе разкрито от ръководството на "соколите".
Спартаковци проведоха една сутрешна тренировка в събота, след което футболистите пуснати в почивка до днес следобяд. През тази седмица варненци ще тренират по веднъж седмично в часа на мача с Литекс.

--- ole-bg.com

Няма коментари: