събота, април 07, 2007

Спартак - Ботев 1:0

1:0 Стоев (33)
Съдия: Христо Ристосков, жълти картони: Стоев, Маринов (С), Гаров (Б), стадион: Спартак, зрители: 1500
Спартак: Цанков, Маринов, Арангелов, Дяков (34 Кунчев), Пейков, Стоев, Джукич, Филипов (66 Каптиев), Илиев, Ортега, Иванович
Ботев: Арсов, Минев, Божков, Величков, Гаров, Караматев (74 Урумов), Въргов (52 Тимонов), Аврамов, Стоев (66 Алегре), Петров, Какалов

Спартак постигна изключително важна победа над Ботев в домакинския си мач. Соколите спечелиха 3-те точки след 1:0 срещу канарчетата. Ценното попадение бе дело на Младен Стоев с глава в 33-тата мин. на срещата. Варненци бяха дисциплинирани тактически и това бе най-силният им коз срещу Ботев.
Двубоят започна с очакван домакински натиск. Още в първите минути Велимир Иванович стигна до удар към вратата на Лилчо Арсов, но стражът, тежащ близо 100 килограма, отрази. Малко след това Йонко Пейков стигна до голова ситуация. Иванович центрира в наказателното поле, но защитникът, който се бе озовал там, не успя да нанесе точен удар към вратата. Гостите се отчетоха само с един шут по посока на вратата на Цветомир Цанков чрез Георги Какалов. Така се стигна до 33-тата мин. Дениран Ортега проби в лявата зона на атаката на варненци, центрира и постави топката на главата на Младен Стоев. Халфът на соколите не сгреши - 1:0 за Спартак. До края на полувремето не се случи нищо съществено.
През втората част наставникът на домакините Неделчо Матушев изнесе истински урок по тактика на колегата си Светослав Гърков. Варненци затвориха всякакви подстъпи към вратата си и в същото време владееха топката в средата на терена. Влезлият на смяна Росен Каптиев нанесе на 2 пъти удари, но не успя да се разпише. Като цяло двубоят бе скучен, но Спартак с грозна победа успя да се измъкне от зоната на изпадащите.

--- ole-bg.com

Неделчо Матушев: Важни бяха 3-те точки

"Не се получи много качествен мач. За нас много важни бяха трите точки. През седмицата говорихме с момчетата, че ще бъде много трудно. Трябваше да изиграем тактически правилно двубоя. Мисля, че победата ни е доста ценна. Тя се дължи на труда на всички. Не стана красив мачо, но победихме, създадохме и положения. През първото полувреме бяхме сковани, най-вече заради липсата на точки, която се отрази на момчетата. През вората част, след разговор в съблекалнята нещата се пооправиха. Честитя победата на всички фенове, спартаклии и всички момчета, които се раздадоха докрай за победата. Смяната на Дяков се наложи от травмата, която имаше отпреди време. Надявам се да е готов за следващия мач".

--- ole-bg.com

Светослав Гърков: Разочарован съм от отбора си

"Честитя победата на домакините. За пореден път, като играем навън, сме слаби и страхливи. Футбол не играем. Напълно съм разочарован от поведението на отбора си. Разликата от това, което правим при домакинствата и гостуванията си, е оттук до небето. Нищо в играта ни не се получи. В Пловдив играем по един начин. Навън за пореден път изневерихме на себе си. За цял мач имаме една ситуация на Какалов и Анастас Петров. Няма такъв аналог. След като те е страх, не можеш да играеш. Невъзможно е да играеш футбол и да се страхуваш. До момента имаме 2 - 3 добри мача извън Пловдив. Възможно е и президентът ни да наложи санкции. Всичко е възможно. Съмнявам се, че ще тръгнем към Б група, защото играта вътре и вън е коренно различна. 4 - 5 години ние сме на дъното и се мъчим да изплуваме. Трябва да се преборим да променим манталитета си и някои други неща".

--- ole-bg.com

Няма коментари: