понеделник, април 02, 2007

СЛАВИЯ - СПАРТАК (ВН) 1:1

0:1 - Стоев (43)
1:1 - Колев (51)

СЛАВИЯ: Петров, Иванов, Караславов, Петков, Стойков, Георгиевски (75 - Стефанов), Симонович (66 - Рангелов), Керчев (46 - Орлинов), Илиев, Колев, Мечечиев

СПАРТАК: Цанков, Дяков, Пейков, Кунчев (90 - Баба), Стоев, Георгиев (66 - Пекин), Джукич, Филипов (90 - Тодоров), Илиев, Иванович, Ортега

ЖЪЛТИ КАРТОНИ: Цанков, Ортега, Джукич /Сп. Вн./; Петков /Сл./

„Соколите” тръгнаха за София поне за Х и се върнаха в морската столица с първата, за пролетния полусезон, точка. Единственото, за което могат да съжаляват момчетата на старши треньора Неделчо Матушев е, че пропуснаха да вземат трите точки от „Славия”.
Още в 4-та минута Младен Стоев пробва да изненада вратаря на „белите” Емил Петров с далечен шут, но ударът му се оказа слаб и топката попадна в ръцете на стража. Освен с изпълнението на два корнера и един удар с глава на Владимир Иванов, през първите 15 минути, футболистите на „Славия” не направиха никакъв по-серозен опит да застрашат вратаря Цветомир Цанков. В средата на първото полувреме варненци бяха по-активни на терена и с честите си атаки застрашаваха вратата на домакините. В 19-та минута Кунчо Кунчев се опита да изненада Иванов от далеч, но топката мина покрай вратата. Минути по-късно, последва силен, но неточен удар на Велимир Иванович. Малко след това стражът на „белите” отрази и шут на нигерийския нападетел Дениран Ортега. Битката между двата тима продължи в центъра на терена. В 34-та минута, след грешка в защитата на „Славия”, Георги Филипов остана сам срещу Петров, но младият халф на „Спартак” се засуети и топката му бе избита. Последва лек домакински натиск. До 43 минута, когато с перфектен удар от около 30 метра, Младен Стоев не остави никакъв шанс на вратаря на „белите” и откри резултата. 1:0 за „Спартак”. „Окрилени” от резултата „соколите” продължиха набезите си към противниковата врата, но безуспешно. В началото на второто полувреме Стоев, Филипов и Ортега продължиха опитите за повторно превземане на вратата на домакините, но без резултат. В 50-ата минута Ангел Стойков центрира от фаул на далечната греда. Там Йордан Петков с пета върна на Тодор Колев и нападателят на „Славия” изравни резултата. Малко по-късно голмайсторът на Славия остана сам срещу Цанков, но не можа да уцели вратата. Последваха атаки към двете врати и невероятни пропуски и от двата отбора. Даденото 6-минутно продължение само изнерви играчи, треньори и публика, но не промени изписаното на светлинното табло.
На стадиона в кв."Овча купел" Спартак бе подкрепян мощно от около 70 верни соколи!

--- spartak1918.com


- Альоша Андонов, старши треньор на Славия: Очаквах тежък мач и знаех, че ако не вкараме бърз гол на Спартак, ще ни бъде тежко и играчите ни ще се изнервят. Приемам реално резултата. Във футбола го има и това. Можеше ние да спечелим, а можеше късметът да се усмихне и на гостите. През първото полувреме владеехме инициативата и въпреки че нямахме голови възможности, създадохме няколко добри атаки. Гостите ни вкараха гол с далечен удар, след като те хванаха неподготвен нашия вратар. Аз уважавам всеки отбор, а за Спартак имам и добро мнение, тъй като те ни победиха през есента. Но вече се готвим за следващите мачове и ще се постараем да печелим по-нататък.

- Hеделчо Матушев, старши треньор на Спартак (Варна): Двуостър мач се получи, като ние играхме по-добре преди почивката, а след това Славия доминираше. Имахме шанса да открием резултата, но Славия е опитен отбор и успя да изравни. Ние ще играем навсякъде за победа, искам нашите футболисти да си повярват и да играят на върха на възможностите си. Лошото е, че някои наши играчи днес просто не издържаха физически. Става въпрос и за Борислав Георгиев, и за Георги Филипов.

--- sportni.bg


Само Кунчев контузен в Спартак, отменят глоба на голмайстор

За радост на спортно-техническия щаб на Спартак (Вн) след съботния двубой срещу Славия, момчетата на старши треньора Неделчо Матушев са без сериозни контузии, съобщава сайтът на клуба. Единствено халфът Кунчо Кунчев се оплаква от леко мускулно разтежение, но травмата не е сериозна. За по-голяма сигурност полузащитникът най-вероятно ще тренира на облекчен режим през следващите два дни. Иван Найденов продължава възстановяването си след претърпяната операция по план, изготвен от лекаря на отбора д-р Ивайло Якимов и включващ басейн и натоварване във фитнеса.
Днес футболистите получиха ден почивка. Утре и в сряда те ще тренират двуразово от 10 и 17 ч., в четвъртък сутринта ще имат едно възстановително занимание, а в петък ще тренират от 17 ч., след което се качват на лагер в хотел "Термал". До два дни момчетата ще вземат заслужените премии за постигнатата безценна точка на "Овча купел", информира изпълнителният директор Живко Великов. Той каза още, че отменя глобата на голмайстора срещу Славия Младен Стоев (на снимката). полузащитникът бе наказан от ръководството на "соколите" по точка 13 от вътрешния правилник и трябваше да заплати сам санкцията от 1 200 лева за получен жълт картон.

--- ole-bg.com

Още снимки от мача http://sportni.bg/ph/pictures/2007.31.03slavia-spartakvn/index.htm

Няма коментари: