неделя, май 13, 2007

Маджо спасява Спартак в слаб мач с Родопа

Спартак (Варна) взе изключително важни три точки срещу изпадналия Родопа у дома, побеждавайки с минималното 1:0. Голът падна шест минути преди края на двубоя, а негов автор стана Младен Стоев-Маджо.
Мачът бе изключително слаб като през първото полувреме двата тима не създадоха нито едно голово положение. След почивката играта се водеше изцяло в половина на гостите от Смолян, които още в 48-ата минута останаха с 10 души. Иван Тодоров получи жълт картон и преждевременно напусна игрището. Варненци натискаха, но трудно създаваха някакви голови ситуации. С воле над вратата се отличи Дарин Тодоров, а Кунчо Кунчев също пропусна да се разпише. Безидейната игра явно изнерви двата отбора, които около 80-ата минута два пъти се хванаха за гушите, след което Венци Маринов от домакините и Милен Игнатов от Родопа получиха червени картони. В 84-ата минута дойде и спасението за "соколите". Младен Стоев изпълни перфектно пряк свободен удар и донесе ценните три точки за своя тим - 1:0.
Така спартаковци вече имат 30 точки, с колкото са още Марек и Рилски спортист, а Вихрен е с 28. Родопа и Черноморец вече изпаднаха в "Б" група.

Спартак (Варна) - Родопа 1:0
Спартак: Арнаудов, Дяков, Пейков, Арангелов, Кунчев (77 Маринов), Б. Илиев, Джукич (65 Каптиев), Стоев, Б. Георгиев (60 Д. Тодоров), Ортега, Иванович
Родопа: Чавдаров, Вергилов, Димов, Ив. Тодоров, Ранчовски (51 Игнатов), Христов, Христев, Лясков (66 Петков), Учиков, Пеев, Чипчев (65 площаков)
Голмайстор: Младен Стоев (84)
Жълти картони: Стоев, Иванович; Христов, Христев, Пеев, Площаков, Тодоров
Червени картони: Маринов (80); Тодоров (48), Игнатов (80)
Съдия: Ангел Бекяров
Стадион "Спартак" - 2000 зрители

--- ole-bg.com


Георги Иванов-Геша: Доволен съм!

Наставникът на Спартак Георги Иванов-Геша очаквано бе доволен от победата над Родопа. "Този мач опроверга съмненията, че ще е рутинен. Интересно стана. Здрав двубой. Родопа бяха почти перфектни в дефанзивен план и ни затрудниха максимално. Преди мача казах на момчетата, че няма лесни мачове и то въпреки коментарите в пресата и хора около футбола. Искам да благодаря на отбора на Родопа за това че играха по този начин. Благодарение на тях ние растем. Мисля, че тази изстрадана победа е много по-благоприятна, отколкото ако бяхме победили с 3 гола разлика в един спокоен мач. Това щеше да ни хвърли в заблуда. Така ще растем. Благодаря на футболистите за начина по който играха през второто полувреме. Изключително съм щастлив и продължаваме борбата напред. Ако играем така както през втората част днес, мисля че ни чака добро бъдеще", каза Геша. Според него играчите му са очаквали рутинна победа срещу Родопа и затова през първото полувреме не са показали възможностите си. "През второто полувреме те видяха, че ножа опря до кокала и нямаше накъде да ходят", коментира той. На въпрос на www.ole-bg.com каква е причината Марко Илич да търка седалките по трибуните треньорът отвърна: "Това е мое решение. Тези които се представят добре ще играят. Доволен съм от всички от мача в Дупница, въпреки загубата. Заложих на повечето играчи от този мач с малко промени. Хората, които играят сега не ми дават основание да ги сменям. Доволен съм от всички", приключи Иванов.

--- ole-bg.com


Младен Стоев: Ако не бяхме били, трябваше да си стягаме багажа

Героят за Спартак от мача с Родопа Младен Стоев заяви, че напрежението е повлияло за слабата игра на тима срещу смолянци. "Беше много трудно. Играта бе слаба, тъй като трябваше да победим на всяка цена. Това сякаш ни скова, въпреки че в нашия състав има доста опитни футболисти. Просто ако не бяхме победили, по-добре да си стягаме багажа. След слабото първо полувреме се поскарахме на почивката и през втората част за радост успяхме да се поздравим с победа. Трябват ни поне още шест точки, за да се спасим. Когато ги постигнем, спокойно ще кажа, че оставаме в групата. Дотогова ще сме под напрежение. Радвам се, че ударът ми от фаул влезе. Преди това Веле Иванович би няколко пряк свободни удара, тъй като аз трябваше да скачам за игра с глава", заяви Маджо.

--- ole-bg.com

Няма коментари: