четвъртък, май 03, 2007

"Соколите" без Ортега за двубоя в Дупница

Нигерийският нападател Дениран Ортега остана извън групата на "Спартак" за двубоя срещу отбора на "Марек". Старши треньорът Георги Иванов няма да разчита за съботното гостуване в Дупница и на Марко Илич, Иво Кирчев, Иван Найденов и вратаря Цветомир Цанков.
Тези футболисти нямат здравословни проблеми, информира лекарят на клуба д-р Ивайло Якимов.
Решението им да не попаднат в групата за предстоящия двубой е на треньорския щаб на "соколите".

--- spartak1918.com


Нападателят Дениран Ортега отпадна от състава на Спартак (Варна) за съботното гостуване на Марек от 26-ия кръг на "А" група. Нигериецът е контузен и няма да води атаката на "соколите".
"Това безспорно е удар за нас, но няма как. Ще трябва да се оправяме с наличния потенциал. За радост Велимир Иванович е напълно готов за игра и вярвам, че има сили да се раздаде на 100 процента в предстоящия двубой", обясни на пресконференция вчера новият наставник на варненци Георги Иванов-Геша, който ще дебютира начело на отбора, след като преди три дни замени на поста Неделчо Матушев. Другите, които със сигурност отпадат от групата за Дупница, са Марко Илич, вратарят Цветомир Цанков, Иво Кирчев и контузеният Иван Найденов.
Геша призна, че единственото, което липсва на неговите подопечни е точковият актив. "Не се знае колко точки ни трябват, за да се спасим. Може да останем в групата и без да спечелим повече, тъй като сме пред Рилски спортист в класирането и ако този тим губи докрая няма да ни трябват равенства и победи. Естествено е обаче, че ще се стремим във всеки мач да гоним максимума. Смятам, че отборът, с който разполагам е добър, липсват му само точките. Гледах двубоя с Берое в Стара Загора (бел.а. 1:0) и установих, че Спартак е изпуснал да си реши първенството там. Отборът не е имал шанс. Аз не съм магьосник да оправя отбора за два дни, но се постарах да накарам момчетата максимално да се отърсят от напрежението. Футболистите трябва да намират радост от играта", каза Иванов.
На въпрос дали проблемът на играчите на Спартак не е в забавяне на заплати, Геша отговори: "Не мога да кажа такова нещо, не съм запознат. Но дори да е така, не смятам, че в мача трябва да се мисли за това".


--- ole-bg.com

Няма коментари: