неделя, май 06, 2007

МАРЕК – СПАРТАК 3:1

МАРЕК: Белчев, Костурков, Бачев, Св. Георгиев, Таскович, Томе, А. Кючуков, Тотев, Редовски, Кръстовчев, Д. Георгиев

СПАРТАК ВН: Арнаудов, Дяков, Пейков, Арангелов, Маринов /Георгиев/, Илиев, Джукич /Филипов/, Кунчев, Иванович, Стоев, Тодоров /Каптиев/

ЖЪЛТИ КАРТОНИ: Тодоров /Сп.Вн./, Белчев /М./
ЧЕРВЕН КАРТОН: Кючуков /М./


„Спартак” допусна загуба с 3:1 при гостуването си на „Марек”. Единственото попадение за варненци отбеляза Младен Стоев /на снимката/.
Резултатът в двубоя бе открит още в 4-ата минута. След върната топка, вратарят на „соколите” Георги Арнаудов излезе неразчетено и Еньо Кръстовчев с глава вкара първото попадение в мача, в полза на домакините.
В началото на първото полувреме дупничани имаха териториално предимство, но без сериозни голови ситуации. Гостите от „Спартак” разчитаха предимно на грешки, от страна на домакините. В 20-ата минута халфът на „Спартак” Младен Стоев се опита да достигне върната топка към вратаря, но Белчев стигна пръв до нея и я изчисти извън игралното поле.
През първото полувреме, зрителите на стадион „Бончук” станаха свидетели на несигурната игра на стража на гостите Арнаудов, който на няколко пъти излиза неразчетено, но за късмет на варненци, домакините не успяха да се се възползват от тези подаръци на стража.
В 35-та минута Велимир Иванович стреля отблизо по посока на вратата, но Белчев неутрализира тази опасност.
В края на полувремето страстите на терена се нажежиха. Спречкване между Дарин Тодоров от „Спартак” и вратаря на „Марек” Белчев доведоха до жълти картони за двамата футболисти. Капитанът на домакините Анжело Кючуков реши да се намеси в разправата, изтърва нервите си и за тази си проява получи червен картон.
Около 4-5 минути, на стадиона в Дупница прехвърчаха искри и не се игра футбол. Напрежението от терена се пренесе и върху резервните скамейки и спортно-техническите щабове и на двата отбора също реагираха твърде темпераментно. Главният рефер на срещата Стоян Алексиев успя да овладее ситуацията и продължи играта.
След показания картон на Тодоров, старши треньорът на „Спартак” Георги Иванов реагира мигновено и направи първата си смяна. На мястото на Тодоров в игра влезе Росен Каптиев.
В 43-ата минута сръбският полузащитник на „Спартак” Велимир Иванович бе повален грубо от футболиста на домакините Костурков. Нервите на терена взеха превес над футболните достойнства.
Минути преди края на първата част, след дълго, извеждащо подаване Арангелов излезе сам срещу вратаря, но е бе съборен в наказателното поле. Гостите от „Спартак” имаха претенции за дузпа, но Алексиев не показа бялата точка.
В 60-ата минута, независимо, че е с човек по-малко отборът на „Марек” удвоява резултата. Защитникът Светльо Георгиев изпълни неспасяем пряксвободен удар и топката за втори път попадна във вратата на Арнаудов. Минути по-късно гостите от „Спартак”можеха да намалят резултата, след като вратарят на домакините се размина с топката, но варненци пропуснаха този шанс. За разлика от дупничани, които при последвалата контраатака, след груба грешка в отбраната на „спартаковци”, Еньо Кръстовчев вкара второто си попадение в срещата и направи резултата класически.
8 минути по-късно Младен Стоев намали за 3:1. При атака на „соколите” последва неразбирателство в защитата на „Марек”. Стоев се възползва от грешката на бранителите и с техничен удар насочи топката към вратата на домакините. Дупничани имаха претенции за засада, но главният арбитър бе категоричен, че такава няма.
Отменен гол на "Спартак", спестен червен картон на вратаря на "Марек", отсъдени несъществуващи засади за "соколите" и подминати груби фалове на футболисти на домакините, от главния рефер, са факторите, допълнително повлияли на крайния резултат на срещата.

--- spartak1918.com

Няма коментари: