понеделник, февруари 26, 2007

Спартак трепери за чужденци

Щабът на Спартак (Вн) ще трепери до последните часове преди мача с Литекс за новите си попълнения от чужбина. Варненци все още не могат да картотекират Емануел Баба, Денирин Ортега, Будимир Джукич и Велимир Иванович, тъй като от Националната служба по заетост все още не са издали работни визи. Ако от федерациите на Нигерия и Сърбия изпратят жълтите карти на играчите, те ще получи права за "А" група часове преди първия пролетен мач. Четиримата са титуляри. Ако не бъдат уредени навреме, треньорът Мирослав Миронов ще бъде затруднен при сглобяването на състава. Предвид неизвестността треньорът ще задържи юношеския национал Дарин Тодоров. Младокът трябваше да пътува за лагер на националите в Германия. Към Спартак днес ще се присъедини бившият вратар на Дунав Цветомир Цанков. Играчът изкара зимната подготовка с Вихрен, но не се разбра с президента на клуба Константин Динев.


--- 7sport.net


Миронов се отказа от португалеца Хуна

Португалският защитник Фредерико Хуна не можа да спечели одобрението на старши треньора Мирослав Миронов и бе отпратен в събота. 22-годишният футболист игра за "соколите" в една контролна среща - във финала на турнира "Каварна-Албена къп 2007" миналата сряда, загубен от Локомотив (Пловдив) с 0:2. Тогава Хуна стоя добре на терена, но сбърка при втория гол и това до известна степен е повлияло за решението на специалиста. По всяка вероятност в централната защита, на която Спартак ще разчита за новия сезон, ще са само трима футболисти - Венци Маринов, Емануел Баба и Йонко Пейков, като последният е наказан за първия двубой с Литекс. Така се очаква Боян Илиев отново да бъде преквалифициран често като централен бранител.
Последното попълнение, което ще подпише договор със Спартак е вратар. Варненци търсят страж, заради контузията на Георги Арнаудов, който ще е отсъства около един месец от терените. Спартаковци ще избират между двама вратари за конкурент на капитана Генко Славов. Единият от тях е бившият младежки национал Славчо Тошев, а името на другия не бе разкрито от ръководството на "соколите".
Спартаковци проведоха една сутрешна тренировка в събота, след което футболистите пуснати в почивка до днес следобяд. През тази седмица варненци ще тренират по веднъж седмично в часа на мача с Литекс.

--- ole-bg.com
Спартак (Варна) спечели турнира за ветерани

Спартак (Варна) спечели петото издание на международния турнир по футбол за ветерани, организиран в памет на легендата на Черно море и ЦСКА Георги Димитров-Червения и послучай Националния празник на България 3 март. Надпреварата се проведе в зала "Конгресна" на Двореца на културата и спорта с участието на осем отбора - пет български и три чуждестранни.
На финала "соколите" се справиха почти безпроблемно срещу македонския Работнички (Скопие). През първото полувреме доскорошният капитан на "соколите" Николай Станчев вкара от специалитета си - далечен фаул, а след почивката Атанас Атанасов-Орела и Георги Иванов-Геша довърши гостите, чиито сили стигнаха само за почетно попадение. В срещата за третото място Спартак (Плевен) победи с 2:1 Левски. От пето до осмо място се наредиха Черно море, Петролул (Румъния), Галатасарай (Турция) и Калиакра (Каварна).
Между двата мача се проведе шоу мач между варненските спортни журналисти и по-възрастните ветерани, сред които личаха имената на легенди като Стефан Богомилов, Пламен Гетов, Живко Господинов, Тодор Марев, Никола Спасов, Иван Петров и Пламен Христов. Ветераните победиха с 5:4 като на няколко пъти вдигаха на крака около хилядата зрители в "Конгресна" с майсторските си изпълнения, напомнящи най-добрите им години.
На официалното награждаване в ресторанта на община Варна, организаторите връчиха няколко индивидуални награди. Голмайстор на турнира стана Йовче Джипунов от Работнички (Скопие) с 5 гола, за най-добър вратар бе избран Ивайло Вълчев (Спартак Варна), най-техничен състезател е Ивайло Йотов от Спартак (Плевен), най-добър защитник - Атанас Атанасов (Спартак Варна), а за най-атрактвен футболист бе избран Пламен Христов. Купата "Феър плей" спечели отборът на Черно море, а специалният приз "любимец на журналистите" бе връчен на Пламен Гетов. Награди бяха връчени на водачите на всяка една от чуждите делегации.
От следващата година турнирът ще бъде в памет освен на Червения, и на неговия брат Никола Димитров, който почина преди няколко месеца.

--- ole-bg.com

петък, февруари 23, 2007

Вратарят Славчо Тошев подсилва варненския Спартак

Бившият вратар на Славия и Локомотив (София) Славчо Тошев ще подсили варненския Спартак, разкри изпълнителния директор на клуба Живко Великов. Причината е контузията на втория страж в тима Георги Арнаудов, която го вади от терените за около един месец. Така за поста под рамката остава само един опитен играч - капитанът Генко Славов. Славчо Тошев от известно време е свободен агент, а преди време бе в полезрението на другия варненски тим Черно море.
Тази вечер пък Великов пристигна в Смолян, за да преговаря на място с нападателя на Родопа Десислав Русев. Варненци искат младия голмайстор на всяка цена, но смолянчани се дърпат, като искат повече пари за него. Русев става свободен агент през лятото и е дал дума да дойде във Варна, но "соколите" искат да си осигурят подписа му по най-бързия начин.

--- ole-bg.com
Пропадна контролата Спартак - Черноморец (Бяла)

Съботната контрола на Спартак с Черноморец (Бяла) пропадна. Решението е на ръководството на соколите и е взето вследствие на травмите от които се оплакват някои от основните футболисти. Треньорският щаб е предпочел да предпази и останалите здрави играчи преди началото на пролетния дял на първенството.
Варненци са набелязали и няколко вратари, тъй като Георги Арнаудов се контузи на турнира в Албена и поне месец е аут от терените. Португалецът Хуна пък ще остане още няколко дни при варненци и тогава ще се вземе решение дали да остане в отбора. Контузията на централния нападател Дениран Ортега пък за радост на ръководството не е сериозна и нигериецът се включи наравно със съотборниите си във вчерашното занимание. Другият играч с травма Иван Найденов мина магнитен резонанс, като резултатите се очакват утре.
От понеделник соколите започват да тренират едноразово, съобразено с часовете на мачовете от първенстовото.

--- ole-bg.com

сряда, февруари 21, 2007

Локо (Пд) победи Спартак на финала в Албена

Локомотив (Пловдив) спечели международния футболен турнир "Албена-Каварна къп 2007", след като на финала вчера победи Спартак (Варна) с 2:0. За "соколите" дебютира дошлият във вторник португалски защитник Фредерико Хуна.
"Железничарите" имаха превъзходство през първото полувреме, когато откриха и резултата. В 16-ата минута Владислав Златинов след изпълнение на пряк свободен удар отляво изненада Генко Славов и отбеляза ефектен гол за 1:0. До края на полувремето отборът от Пловдив създаде още няколко опасности като ще се запомнят пропуските на Златински в 20-ата и ударът на Балдовалиев с глава в последната минута на полувремето. За варненци пропуснаха Росен Каптиев и Велимир Иванович, а контузии получиха Дениран Ортега и Иван Найденов, което доведе до принудителните им смени.
След почивката надмощието бе за Спартак. Още в 48-ата минута за нарушение срещу Каптиев на централния защитнин Йордан Милиев съдията Радан Мирянов отсъди дузпа, а старши треньорът на пловдивчани Иван Маринов нахлу на терена, за да иска обяснение от арбитъра. Зад бялата точка застана Иванович, но ударът му срещна лявата странична греда. В тези минути, а и до края на срещата отборът на Локо (Пд) се прибра в своята половина и разчиташе на контраатаки, при една от които се стигна и до втория гол. В 55-ата минута Хуна върна неразчетено към Генко Славов топката, Халими се възползва от това, открадна коженото кълбо и прехвърли Генко Славов. Спартак се опита да се върне в срещата и бе близо, когато Младен Стоев уцели горната греда на вратата пазена от Стоян Колев от фаул. В следващата минута и Боян Илиев се размина с попадение. В 70-ата минута Илиев бе спънат в наказателното поле, но Мирянов не посочи бялата точка. Пловдивчани също удариха греда и то на два пъти, чрез Въндев и Даксон. В последната минута Джукич се ядоса от едно дърпане за фланелката от страна на Анев и замахна да го ритне, за което получи червен картон.

Локо (Пд) - Спартак (Вн) 2:0
Локо (Пд): Колев, Бачков, Йошев, Г. Тодоров, Милиев, Р. Горанов, Кр. Димитров (86 Дишлиев), Златински, Халими (80 Анев), Златинов (68 Даксон), Балдовалиев (58 Въндев)
Спартак (Вн): Генко Славов, Христо Арангелов, Емануел Баба, Кунчо Кунчев (46 Бокомил Дяков), Фредерико Хуна, Борислав Георгиев, Будимир Джукич, Иван Найденов (31 Боян Илиев), Велимир Иванович, Дениран Ортега (46 Марко Илич), Росен Каптиев (73 Младен Стоев)
Голмайстори: Златинов (16), Халими (54)
Жълти картони: Тодоров, Милиев, Кр. Димитрров, Халими, Въндев, Анев; Кунчев, Б. Илиев
Червен картон: Джукич (89)
Съдия: Радан Мирянов
Стадион "Албена 1" - 500 зрители

--- ole-bg.com
22-годишен португалски защитник идва в Спартак

Поредният чуждестранен футболист ще изпробва спортно-техническият щаб на Спартак (Вн). Тази вечер в клуба се очаква да пристигне португалският защитник Фредерико Руна. Той е на 22 години и е юноша на гранда Спортинг (Лисабон). Изпълнителният директор на "соколите" Живко Великов разкри, че за последно Руна е играл във втора дивизия на държавата от Иберийския полуостров. Шефът уточни, че португалецът ще бъде на проби и ще играе днес срещу Локомотив (Пловдив) във финала на международния футболен турнир "Каварна-Албена къп 2007". Ако бъде одобрен, Руна ще бъде картотекиран в състава.
В четвъртък пък е последният ден, в който се очаква идването на Десислав Русев в отбора. Нападателят на Родопа е сигурен за тима, но от лятото, докато шансовете той да бъде привлечен за пролетния полусезон са 50:50. Спартаковци са предложили определена сума на родопчани, за да дойде Русев сега, в противен случай нападателят ще пристигне в морската столица след края на шампионата без пари, тъй като става свободен агент.

--- ole-bg.com


Арнаудов аут за месец, Спартак му търси заместник

Варненският Спартак се оглежда за вратар. Причината е травмата, която получи Георги Арнаудов в мача с Раднички (Ниш). Тогава опитният страж получи контузия в адуктора на левия крак и бе заменен принудително от Генко Славов. След направения плеглед бе установено, че Арнаудов ще отсъства от терените най-малко един месец. Поради тази причина привличането на вратар е наложително.

--- ole-bg.com

вторник, февруари 20, 2007

Ортега носи третата победа на Спартак в Албена

Спартак (Вн) записа трета победа в група "Б" на международния турнир "Каварна-Албена Къп 2007". Възпитаниците на Мирослав Миронов надделяха над втородивизионния Дунав (Русе) в мач, който ще се запомни с много наказателни картони показани от реферa Станислав Тодоров от Шумен. Наставникът на "соколите" даде почивка на някои от досегашните титуляри и те не започнаха сред 11-те.
През първото полувреме играта бе скучна и лишена от голови възможности и пред двете врати. Единствените по-сериозни положения бяха на капитана на дунавци Кирилов, който в 30-ата минута се засуети в наказателното поле на варненци и ударът му бе париран. "Соколите" едва в края на полувремето имаха възможност чрез Пекин, чийто удар премина над вратата. С влизането на основните състезатели отборът на Спартак вдигна оборотите през вторите 45 минути. В 58-ата минута Борислав Георгиев изскочи сам срещу вратаря на русенци, но ударът му срещна лявата странична греда. Топката отскочи и попадна в Росен Каптиев, който от 2 метра уцели същата греда. Закономерно в 70-ата мин, новата "звезда" на Спартак Дениран Ортега след извеждащ пас на Иванович отбеляза победния гол за отбора си. Това е трети негов гол в турнира, след двата срещу Дунарея за победата с 2:0 в първия мач. До края на срещата превес взеха нарушенията и острите влизания у двата отбора. За втори жълти картони последователно бяха отстранени от игра Мартин Ковачев от Дунав в 76-ата и Богомил Дяков от Спартак в 81-ата минути.
Варненци очакват съперника си за финалния сблъсък, който ще е в сряда от 15,00 часа в Албена. За място на финала утре ще спорят Локо (Пд) и Шумен.

Спартак (Вн) - Дунав 1:0
Спартак (Вн): Генко Славов, Кунчо Кунчев (59 Марко Шимич), Венци Маринов (67 Йонко Пейков), Емануел Баба, Христо Арангелов (46 Николай Иванов), Владимир Пекин (46 Борислав Георгиев), Богомил Дяков, Младен Стоев (46 Будимир Джукич), Георги Филипов (46 Велимир Иванович), Марко Илич (46 Дениран Ортега), Боян Илиев (46 Росен Каптиев)
Дунав: В. Георгиев, Ем. Иванов, Трифонов, Симеонов, Цветков (88 Караманов), Ив. Кирилов (46 Миланов), Скерлев (78 Илиев), Ковачев, Калайджиев (59 Велев), Солаков (46 Хубенов), Абрашев (59 Християнов)
Голмайстор: Ортега (80)
Жълти картони: Маринов, Дяков, Филипов, Джукич, Иванов; Симеонов, Цветков, Скерлев, Ковачев
Червени картони: Дяков (75), Ковачев (80)
Съдия: Станислав Тодоров (Шн)
Стадион "Албена 3" - 100 зрители

--- ole-bg.com

понеделник, февруари 19, 2007

Миро Миронов: Вече намираме своя игрови стил

Старши треньорът на Спартак (Варна) Мирослав Миронов заяви, че е доволен от показаната игра от неговите футболисти при победата над Раднички с 1:0. “Стана много добър мач. Раднички е силен отбор, въпреки че е във втора дивизия на Сърбия. Имахме надмощие, особено през първото полувреме, когато създадохме и три-четири голови положения. До 70-ата минута играхме много добре. След това се отпуснахме и дадохме шанс на гостите да направят нещо. Доволен съм най-вече от движението на футболистите по терена, както и от раздаването им. Естествено, има още какво да се изглажда, тъй като виждате колко нови играчи имаме. Основната ни цел в турнира е да обиграем състава за началото на сезона. Най-хубавото е, че вече намираме своя стил”, обясни Миронов. Той призна, че в днешния мач с Дунав ще пусне футболисти, които не са играли много в досегашните мачове. Очаква се почивка да получат Велимир Иванович, Будимир Джукич, Кунчо Кунчев, Боби Георгиев и Христо Арангелов. Запитан кого си пожелава от другата за група за финалния мач в турнира, Миронов заяви, че няма значение кой ще е съперникът, тъй като гледа на двубоите от надпреварата единствето като на контролни срещи.

--- pozvanete.bg


Арнаудов минава днес на преглед

Вратарят на Спартак (Вн) Георги Арнаудов ще бъде прегледан днес. Той получи контузия в адуктора на левия крак по време на проверката с Раднички и бе заменен принудително от Генко Славов. Според изпълнителния директор на клуба Живко Великов травмата може да се окаже и сериозна. Другият получил контузия в мача - Иван Найденов, е по-добре, но не се очаква да играе срещу русенския Дунав днес.

--- pozvanete.bg


“Соколите” очакват още едно попълнение

Още един нов футболист очаква варненският Спартак, разкри изпълнителният директор на тима Живко Великов. “Той е сигурно ново наше попълнение, но от лятото. Сега има вариант да го привлечем, ако клубът му се съгласи да го продаде за тези пари, които им предлагаме. На този етап шансовете това да стане са 50:50 процента”, обясни за “Позвънете Новини” Великов.
Футболистът, който “соколите” чакат е нападател, но от клуба отказват да назоват името му. През трансферния период се спрягаха няколко имена на този пост, между които са Десислав Русев, Жуниван ди Мело и бразилски таран.

--- pozvanete.bg

неделя, февруари 18, 2007

Велимир Иванович прати Спартак на финал в Албена

Спартак (Вн) се класира за финала на международния футболен турнир "Албена-Каварна къп 2007", след като се наложи с 1:0 над сръбския Раднички (Ниш) във втория си двубой от група Б. Това е втори успех на "соколите", след този над Дунарея с 2:0, и по този начин тимът е недостижим на върха преди третия двубой с Дунав в понеделник.
Единственият гол в срещата днес вкара Велимир Иванович. Сърбинът реализира изключително красиво попадение, вкарвайки топката в "паяжината" с изящен удар от 20 метра в 54-ата минута. През първото полувреме с гола се разминаха Иван Найденов, който с глава стреля покрай вратата, Емануел Баба, пратил топката с воле в ръцете на вратаря, както и Кунчо Кунчев и Венци Маринов. Боби Георгиев пък бе изведен отлично от Кунчев малко преди почивката, но техничният му удар мина на сантиметри покрай вратата.
През второто полувреме освен попадението, варненци имаха още няколко добри пробива, а сърбите можеха да изравнят резултата на два пъти четвърт час преди края на срещата. Новият нигерийски нападател на варненци Демиран Ортега отново зарадва публиката с технични отигравания, но този път нямаше шанс да се разпише. Неприятната новина за старши треньора Мирослав Миронов бяха контузиите на вратаря Георги Арнаудов и полузащитника Иван Найденов, които бяха заменени принудително преди почивката. Футболистите на Раднички пък често играеха много грубо и получиха два жълти картона.
В другия мач от групата на "соколите" Дунав и Дунарея завършиха без да си вкарат гол. В понеделник Спартак играе с русенци от 13,30 ч., а Дунарея и Раднички излизат час и половина по-късно.
Спартак (Вн) - Раднички (Ниш) 1:0
Спартак (Вн): Георги Арнаудов (26 Генко Славов), Христо Арангелов, Емануел Баба, Венцислав Маринов, Кунчо Кунчев, Будимир Джукич (70 Боян Илиев), Борислав Георгиев, Велимир Иванович (70 Георги Филипов), Иван Найденов (20 Богомил Дяков), Росен Каптиев (46 Дарин Тодоров), Демиран Ортега
Раднички: Трайкович, Стаменкович, Настасович, Никич, Карджелович, Луганович, Телджанович (75 Миленкович), Лукич (69 Гърбович), Миленкович, Радулович (69 Йованович), Пейчич (46 Васич)
Голмайстор: Велимир Иванович (54)
Жълти картони: Стаменкович, Лукич (Р)
Съдия: Петър Атанасов
Стадион "Албена 2" - 200 зрители

--- ole-bg.com