събота, февруари 06, 2010

„Албена къп“: „Спартак“ тръгна с 0:0


Тотално обновеният отбор на „Спартак” направи 0:0 с младежкия национален тим на Сиера Леоне до 21 г. в първия си мач от турнира „Албена къп”. „Соколите” излязоха за първи път на терена с подобен състав и логично липсваше синхрон между отделните линии. Все пак през първото полувреме са запомниха опасни удари на Латин Венков и Васко Боев, които по чудо не намериха целта. След това на три пъти Илчо Илчев шутира опасно, но нямаше шанс да вкара.
На почивката петима фенове на „Берое“ дойдоха от съседния стадион и провокираха ултрасите на „Спартак”. Стигна се до кратка, но стилна ръкопашна схватка с превес за варненци.
Във втория си мач от групата варненци излизат срещу „Локомотив“ (Мз) утре от 13 ч. в Албена.

Съставът
1-4-5-1: Филип Филипов - Петър Алексиев, Латин Венков, Венцислав Маринов, Генади Луго - Васил Боев, Живко Бояджиев, Илчо Илчев, Виктор Драголов, Михаел Михалев - Калоян Генчев (Костадин Георгиев, Иван Мартинов, Георги Костадинов, Кирил Недев, Виктор Костов, Кристиян Щерев)


- Попов: Първенството за нас е решено
Според Тодор Попов пролетта ще е спокойна за „Спартак“, тъй като нямат сериозни цели. „Първенството за нас е решено. Нито ще влезем в „А“ група, нито ще изпаднем от „Б“ група. В тази спокойна обстановка младите ни играчи ще имат възможност да покажат какво могат. Който от тях убеди спортно-техническия щаб, че заслужава да носи фланелката на „Спартак“ за другия сезон, когато целите ще са високи, ще остане през лятото“, заяви за „Народно дело“ Попов.
За двубоя със Сиера Лионе наставникът не пожела да дава спортно-технически оценки. „На този заледен терен футбол логично нямаше. Играчите се хлъзгаха и падаха, топката не можеше да се контролира. Ще сработваме новия си състав в първенството, тъй като контролите няма да ни стигнат“, допълни Попов.


Освободиха Менката и Топузаков

В „Спартак“ се отказаха от услугите на Иван Топузаков и Милен Христов-Менката. Двамата получи нови контузии и не е ясно кога ще са готови за пълноценни тренировки. Това е принудило спортно-техническия щаб да отпрати десния бек и халфа. Засега на техните постове няма да се търсят непременно нови изпълнители, но ако се открие възможност да бъде привлечен добър футболист, клубът ще се възползва от нея.
Според Живко Великов с Мартин Димов няма проблеми и левият бек ще остане в тима. „С него сме се разбрали. Мартин не тренира в петък и не игра срещу Сиера Лионе заради контузия“, уточни Великов.

--- narodnodelo.bg/

Няма коментари: