събота, февруари 27, 2010

„Калиакра“ удари „Спартак“

„Калиакра“ победи с 2:0 у дома „Спартак“ (Варна) в мач от първия кръг от пролетния полусезон в Източната „Б“ група. Головете вкараха Иван Петков и Георги Станчев.
Отборът от Каварна имаше превъзходство през целия мач срещу варненци, които през зимата бяха напуснати от 11 свои футболисти и на практика са с нов отбор. В първите минути домакините започнаха да
„Калиакра“ удари „Спартак“
обграждат сериозно вратата на Костадин Георгиев, но създаваните положения не бяха толкова опасни. Една от атаките на каварненци пък бе спряна със спорна засада, което предизвика остри реакции от страна на футболистите в син екип. В 15-ата мин стражът на „соколите” от Варна успя да блокира нападателя Иван Петков, който излезе сам срещу него. „Спартак“ отправи само един удар към вратата на „Калиакра“ преди почивката, чрез Иван Мартинов, но топката бе спасена. В 36-ата мин домакините откриха резултата. Защитникът Стоян Георгиев блокира с тяло удар с глава на Райчев, след което Иван Петков довкара топката отблизо за 1:0. При този резултат завърши и първото полувреме.
След почивката домакините отново доминираха. В началните минути най-деен в пропуските бе Георги Станчев-Гонзо, който е юноша на „Спартак“. Той се размина на два пъти с попадение, като това стори веднъж и Диян Кателиев. В 62-рата мин Георги Станчев се реабилитира за пропуските си. Той бе изведен чудесно зад защитата на „соколите“ и безпроблемно вкара топката в мрежата за 2:0. Голмайсторът се размина с още един гол, а пропуск направи и Иван Караджов. Варненци можеха да намалят резултата 10 минути преди края на срещата, но Кристиян Щерев би в ръцете на вратаря след отличен пас на Виктор Драголов.
Спартак бе подкрепян от над 100 ултраси на Клуба.
След този успех „Калиакра“ излезе на второ място в класирането на Източната „Б“ група с 30 точки, а „Спартак“ остава четвърти с 26.


„Калиакра“ - „Спартак“ 2:0
Голмайстори: Петков (36), Станчев (62)
„Калиакра“: Радомиров, Бонев, Д. Димитров, Ант. Димитров, Петков (68 Караджов), Кателиев (73 Михайлов), Райчев, Стефанов (90 Андонов), Кючуков, Седула, Станчев
„Спартак“: К. Георгиев, Ст. Дончев, Ст. Георгиев (48 Алексиев), Маринов, Венков (60 Недев), Боев, Бояджиев, Димов, Драголов, Илчев (78 Щерев), Мартинов
Жълти картони: Ант. Димитров, Стефанов, Петков; Маринов, Димов, Илчев
Съдия: Георги Кабаков
Стадион „Калиакра“, 1000 души


--- narodnodelo.bg



Наставникът на „соколите“ Тодор Попов: Нов отбор сме, толкова умеем


Можехме да паднем с повече в Каварна

Старши треньорът на „Спартак“ (Варна) Тодор Попов прие загубата от „Калиакра“ с 0:2 и призна, че тимът му е можел да загуби и дори по-убедително. „Ние сме почти с нов състав и съм доволен от моментното състояние на нашия отбор. „Калиакра“ ни превъзхождаха, даже загубихме с малко. Нашият отбор е почти нов от миналата година. Нямаме поставени цели, играем мач за мач, така че това ще бъде представянето ни през целия полусезон“, коментира Попов след срещата.
Неговият колега Филип Филипов бе доволен от успеха на своя тим, като единствените му забележки са към това, че футболистите му са пропуснали много положения. „Доволен съм от победата и трите точки. Имаше малко повече напрежение, но го отдавам на това, че е първия ни мач за сезона. Футболистите имаха голяма желание за победа. На това се дължат и многото пропуски. Играхме бързо, играхме агресивно, създадохме много положения. Два гола отбелязахме, така че не мога да бъда недоволен. Спечелихме три точки и мисля, че контролирахме мача през всичките 90 минути“, коментира Филипов.

--- narodnodelo.bg

Няма коментари: