сряда, февруари 10, 2010

Студ, лед и загуба за „Спартак” в Каварна

„Соколите” паднаха с 0:2 от„Локо” (Мездра) на турнира Албена къп

„Спартак” (Варна) остана на последно място във временното класиране на група „А” от турнира Албена къп, след като загуби с 0:2 от „Локомотив” (Мездра). Срещата се проведе при доста неприятни условия на помощното игрище в Каварна. Теренът бе заледен, духаше мразовит вятър, а температурата на въздуха не надвиши минус два градуса. През по-голямата част от двубоя елитният тим доминираше и напълно заслужено стигна до крайния успех.
Наставникът на „соколите” Тодор Попов направи няколко промени в титулярния си състав, в сравнение с мача със Сиера Леоне, като в единайсеторката се появиха Йордан Пенев и Георги Бомбов. След равностоен половин час, в средата на първото полувреме „Локомотив” взе превес. В 37-ата минута играчите на Войн Войнов отбелязаха гол, който обаче бе отменен заради засада. Все пак 60 секунди по-късно резултатът стана 1:0 за състава от Мездра, с попадение на Исмаил Иса.
Второто полувреме започна с втори гол за „Локомотив”. Борислав Балджийски проби по лявото крило и центрира към Десислав Русев, който се разписа с глава. Последваха няколко поредни пропуска на „железничарите”. Разконцентрирано пред вратата на „Спартак” действаха Тодоров, Бамба и Русев. В заключителните минути на спаринга, „соколите” взеха инициативата, но така и не стигнаха до гол. Пропуски направиха Георги Костадинов и Виктор Драголов.

„Спартак” - „Локомотив” (Мз) 0:2
Голмайстори: Иса (38), Русев (46)
„Спартак”: К. Георгиев, Алексиев, Венков, Михалев, Маринов (66-Луго), Илчев, Бомбов, Пенев (57-Драголов), Генчев, Костадинов, Бояджиев
„Локомотив”: Й. Господинов, Зарев, Ст. Господинов, Кавдански, Стойков, Керчев, Балджийски, Софрониев, Иса, Русев, Коприваров (Линков, Тодоров, Бамба, Христозов)
Съдия: Драгомир Драганов,
Жълти картони: Бояджиев, Луго (С); Ст. Господинов (Л)
Стадион „Каварна” - 30 зрители

--- pozvanete.bg


Тодор Попов наясно със състава

Наставникът на „Спартак” (Варна) Тодор Попов е наясно със състава, на който ще разчита през пролетния полусезон. Това обяви самият той след срещата с „Локомотив” (Мездра). „Нарочно извърших по-малко смени, тъй като исках тези футболисти да поиграят повечко време заедно. Започвам да избистрям титулярите. Като цяло резултатът е заслужен, тъй като съперникът създаде повече чисти голови положения. Все още имаме доста резерви в играта. Ще гледаме в следващите контроли до началото на първенството да ги изчистим”, коментира треньорът на „соколите”.

Колегата му Войн Войнов пък каза, че победата е била важна за неговите възпитаници. „Всеки един успех има значение, тъй като ни повишава самочувствието. Победата носи престиж, независимо, че е в контрола. Нашата цел е да завършим на първо място в групата и да играем на финала на Албена къп”, заяви наставникът на „Локомотив” (Мездра).

Междувременно се разбра, че организаторите на надпреварата са решили, последните мачове от груповата фаза да се играят само в Каварна. Причина за това е фактът, че изкуственият терен в града предлага най-добри условия за игра.

--- pozvanete.bg

Няма коментари: