понеделник, май 19, 2003

Спартак - Нафтекс 1:0

Спартак бие Нафтекс в мач за много пари
Защитникът Нено Ненов носи минималния успех. Гостите удрят три греди. Митко Събев не дойде на стадиона


- Ненов (35)
- Съдия Иван Добринов
- ст.Спартак - 300 зрители
- Жълти картони: Жеков; Христов, Орачев.
- Червен Христов
- "Спартак": Славов, Жеков, Мечечиев, Ненов, Дончев (84 Савич), Кризманич, Н.Станчев, Петров (90 Михайлов), Крумов, Антунович, Караканов (70 Нанков)
- "Нафтекс": Симеонов, Христов, Лазаров, Кръстев, Пенев, Митрев, Моралес (46 Орачев), Сакалиев, Киселичков, Косев (74 Димитров), Тодоров (46 Трендафилов)

Спартак победи Нафтекс с 1:0 и по този начин излезе на седмо място във Висшата лига след изиграването на срещите от 24-ия кръг. Двубоят може да бъде определен като битка за много пари, тъй като и двата отбора се издържат от шефа на "Нафтекс" АД Митко Събев. В момента бургаския клуб е водещ за компанията, но според слуховете, ако "соколите" завършат на по-предно място в класирането, догодина ще бъдат отделяни повече пари за тях. Самият Митко Събев трябваше да присъства на стадион "Спартак", но най-вероятно заради проливния дъжд не се появи на трибуните. Два часа преди мача пороя развали терена, което повлия на качеството на играта. Все пак двата тима създадоха много голови положения, но малшансът им попречи да реализират повече попадения. В 12-ата минута Пламен Крумов се измъкна от защитата на гостите, но ударът му бе спасен от Свилен Симеонов. Само минута по-късно отново Крумов се озова на отлична позиция, прати топката покрай вратаря, но тя срещна гредата. В 25-ата минута Анастас Петров шутира от фаул, след който се получи меле в наказателното поле на гостите. След рикошети в Жеков и Кризманич топката стигна до непокрития Нено Ненов, който от три метра заби топката в мрежата - 1:0. В последните секунди на полувремето отново Крумов изпусна от изгодна позиция, а преди това и Станислав Жеков се размина с гола. "Шейховете" излязоха пределно мотивирани през втората част и диктуваха темпото до края на срещата. В 52-ата минута Стойко Сакалиев от точката на дузпата прати с глава топката в ръцете на Генко Славов. Десет минути по-късно отново той удари напречната греда с глава. В 64-ата минута бранителят на гостите Даниел Христов спря много грубо контраатака на Пламен Крумов и реферът Иван Добринов го изгони с втори жълт картон. До края на срещата гостите удариха още две греди чрез Мирослав Косев и Веселин Пенев. С удари за Спартак пък се отличиха Иван Кризманич и Анатоли Нанков.

Треньорите:

- Еролин Кючуков: Имаме 2 претенции към съдията, които можеха да обърнат мача: дузпа 10 мин преди края за нарушение срещу Веселин Пенев и червен картон на Анастас Петров в 90-ата. Второто полувреме имахме тотално превъходство и само шансът ни попречи да бием.
- Мирослав Миронов: Още през първото полувреме можехме да направим 4:0, но пак старата ни слабост се прояви. Не бях давал указания да се прибираме. Ако през първата част игрехме преса в тяхното поле, на почивката казах да посрещаме в средната третина. Не може да изиграем всички мачове на висота. Победата можеше да отиде и при двата отбора, но сякаш на нас повече ни отива.

--- more.info.bg ; www.pozvanete.bg

Няма коментари: