вторник, май 20, 2003

Вальо Станчев: Излизам в чужбина, или късам с футбола

Нападателят повече няма да играе за "Спартак",
награждава голмайстора на детския отбор


Валентин Станчев повече няма да играе за "Спартак", обяви пред "Черноморие" самият той. Ако през лятото нападателят не премине в чужд клуб, ще скъса с футбола. "Свърших с кариерата си в "Спартак", тъй като мускулните проблеми няма да ми позволят да изляза срещу "Рилски спортист" и "Локомотив" (Сф). През лятото вариантите пред мен са два - да заиграя в чужбина или да спра с футбола. Категорично нямам вече работа на терените в България, защото не искам да имитирам футбол и да участвам във фарсове", уточни Станчев. Най-вероятно 34-годишният футболист ще облече екипа на втородивизионния китайски "Охан" през юни.
Вальо дойде в "Спартак" през есента на 1994 г. и игра за клуба 6 сезона и половина, единият от които във втория ешелон. Трансферите му в "Шенхуа" (Китай), ЦСКА и "Заксен" донесоха на варненци над 1,5 милиона лева.
Междувременно Станчев награди с позлатена статуетка с футболист голмайстора на детския отбор на "Спартак" Сергей Станев. Това стана на официален обяд в китайския ресторант на Вальо "Hong kong", който ръководството даде на талантите на Николай Стоев за първото им място в крайното класиране на зона "Варна". Станев е стрелец No 1 на групата с 69 гола. Голаджията е бесарабски българин и 7 години е тренирал в СКА (Одеса), където 3 сезона е голмайстор на детския тим. Негови кумири са Валентин Станчев и Андрий Шевченко.
--- chernomorie.info.bg

Няма коментари: