сряда, март 10, 2004

Иван Славков: Не се съмнявам, че "Спартак" ще оцелее

Новият спонсор на "Спартак" Иван Славков е на 36 години. Завършва средно образование в механотехникум "Антон Иванов", а висше - във ВНВУ "Васил Левски" (Велико Търново). След завръщането си във Варна работи в полицията. После започва частен бизнес. Собственик е на автокъщи и верига от заведения. В момента е общински съветник от листата на ДПС. Женен е, с 4-годишна дъщеря Алис.

- Г-н Славков, как решихте да помогнете на "Спартак"?
- Обади ми се Николай Ишков с бизнеспредложение за финансово подпомагане на клуба и развитие на инфраструктурата. Разговаряхме няколко пъти и приех да помагам финансово до лятото.
- След това?
- Ще седнем и ще уточним бъдещите си взаимоотношения. С Ишков имаме интересни идеи и дългосрочни планове. Дано успеем да ги реализираме, тъй като клуб с традиции и име като "Спартак" заслужава по-добра участ.
- Щом наливате пари, вероятно ще вземете и акции. Ясно ли е колко процента?
- В момента се уточнява юридически моето участие в АД-то. Когато стане факт, тогава ще коментирам. Не мисля, че сега са важни акциите. Важното е "Спартак" да остане в елита.
- Шансовете ви за оцеляване нараснаха след успеха над "Нафтекс"?
- Изключително сме доволни от играта и резултата на отбора в този мач. Успешен ход се оказа привличането на Ради Здравков, който е доказан специалист и добър човек.
- Обезпечен ли е "Спартак" до лятото?
- Абсолютно. Направихме сме си сметката колко пари са необходими за лагери, квартири, мачове, заплати и премии. Аз вече съм осигурил минималните средства за нормалното съществуване на клуба през втория полусезон.
- За какви пари става дума?
- Излишно е да го коментирам. Ще ви кажа само, че е гарантирано месечно възнаграждение на футболистите от минимум 1000 лева. Сумата ще скочи, ако момчетата побеждават по-често и заработят повече премии.
- Казахте премии. Мач за мач ли ще ги определяте или за определен брой точки от няколко срещи?
- Стимулите ще са в зависимост от съперника и важността на мача. Ще се изплащат 50 % от всяка премия, останалата част се натрупва и ще се раздаде на футболистите при оставане в "А" група. Нещо, в което не се съмнявам.
- След дни приемате ЦСКА. По традиция преди тези мачове тръгват приказки за далавера.
- Аз вярвам на момчетата и съм убеден, че ще играят мъжки и честно във всеки мач.
- Възможно ли е да приемете пари от други отбори за победа над ЦСКА?
- Това е съвсем друг въпрос. Доколкото съм запознат, подобни неща са нормална практика в другите държави. Спомнете си как "Барселона" ставаше шампион през първата половина на 90-те. Има и други примери.
- Какво най-често казвате на футболистите в разговорите си с тях?
- Да инвестират в самите себе си на терена. При положение, че играят силно и побеждават, "Спартак" ще оцелее, а те ще вдигнат цената си и ще реализират трансфери в по-богати клубове.
- Ще отговаря ли стадион "Спартак" на изискванията на БФС за другия сезон?
- Вече съм наел строителна фирма за приключване на целия ремонт - поставянето на останалите седалки, довършването на оградата и всичко друго необходимо. През лятото съоръжението ще отговаря на всички изисквания на БФС и "Спартак" ще получи лиценз за новия сезон.

--- chernomorie.info.bg /НЕДКО ПЕТРОВ/

Няма коментари: