вторник, март 30, 2004

"Спартак" чакат санкция и за Златко

В "Спартак" очакват Златин Михайлов да бъде наказан за натрупани жълти картони днес. Ако това стане факт, един от най-добрите футболисти на отбора през пролетта няма да може да помогне на своите във възловия двубой с "Марек". Както е известно, твърдо аут в събота заради санкция от един мач е Ивайло Петев. Добрата новина за Ради Здравков е свързана с евентуалното завръщане на Иво Димов. Вчера техничарят въртеше обиколки около терена, докато отборът тренираше на "Спортпалас". "С Иво "Спартак" е друг. Ако той играе, единствената дилема е с колко гола ще загуби "Марек", коментираха варненски специалисти.
Съществува възможност срещу дупничани да се пусне и Марин Ценов.

Стимулират "Марек" за точка във Варна
"Марек" ще бъде стимулиран от конкуренти на "Спартак" за оцеляване при една или три точки в събота. Двубоят във Варна е от 16,30 часа на стадион "Спартак". "Знаем, че дупничани ще са пределно надъхани, тъй като ще играят и за парите на други 2-3 отбора. Това обаче не ни притеснява", уточниха от "Спартак".
Срещите между двата отбора винаги са били с по-особен заряд. Особено тази на 29 май 2002 г. Тогава "Спартак" трябваше да бие на всяка цена в последния кръг, за да спаси кожата. Въпреки че за "Марек" мачът беше протоколен, подопечните на Димитър Алексиев се хвърлиха като за световно. Причината - обещани тлъсти премии от други отбори.
На тежкия и разкалян терен под непрекъснат дъжд Емил Кременлиев изпусна дузпа в началото. После "Марек" вкара чрез Ивайло Кирилов и на полувремето водеше с 1:0. В този момент "соколите" бяха в "Б" група, но намериха сили за пълен обрат след почивката. Николай Станчев изравни от дузпа, а Иван Кризманич довърши гостите с прекрасен гол.

--- chernomorie.info.bg

Няма коментари: