вторник, ноември 29, 2005

Генко: Все още не сме влезли в елита

Вратарят на Спартак Генко Славов изнесе силен есенен полусезон, в който "соколите" не загубиха нито един мач, а стражът допусна само три попадения в мрежата си. Той се съгласи да сподели впечатленията си от представянето пред "ОЛЕ-БГ".

- Генко, каква е оценката ти за изминалия полусезон?
- В никакъв случай не може оценката ми да бъде лоша. Завършихме без загуба, а освен това сме със солиден точков аванс пред нашите преследвачи. Радвам се също, че ни отбелязаха гол само в три от мачовете. За това основната вина не е само моя, а и на отличната ни игра в дефанзивен план. Може би единствено в нападение има какво още да се желае, но се нядавам, че и там нещата ще си дойдат на мястото. Важното в момента обаче е да не лежим на този есенен успех и да мислим за пролетните мачове. Все още не сме влезли в "А" група.
- С тази убедителна разлика от 9 точки пред втория Хасково, какво може да попречи на Спартак да се завърне в "А" група?
- Ами ако не си попречим ние самите, няма кой да го стори. Наскоро дори треньорът на Светкавица Пламен Донев заяви, че само Спартак може да спре Спартак. Съгласен съм с тези думи. Дано ръководството продължава да бъде зад нас и да ни подкрепя. Също така трябва да бъдат запазени треньорът Ради Здравков, играчите и най-вече отличният колектив. Освен това мисля, че Хасково и Добруджа, които са на второ и трето място са под нашето ниво.
- Колективът и Ради Здравков ли са с основен принос за добрите игри на Спартак?
- Определено е така. Всички момчета от отбора сме с Ради Здравков почти през цялото си време. Имаме много хубави моменти, той ни е нещо като настойник.
- През този сезон в тима играят доста млади футболисти. В кой от тях виждаш най-сериозно израстване?
- Мога да отлича цялата ни отбрана. Особено Мартин Ковачев и Станислав Петров, които израстнаха много през този сезон. В средата на терена Владко Пекин също направи много силни мачове. Няма какво да коментирам изявите на Траян Дянков, Ники Станчев, Ники Филипов, Златин Михайлов. Те отдавна са доказали, че може да се разчита на тях и да са гръбнака на един отбор. Смятам, че Владко Мирчев може повече от това, което показа есента. Той е много добър футболист и му предстои голямо бъдеще.

--- ole-bg.com

Няма коментари: