понеделник, април 16, 2007

Спартак загуби от Берое

Отборът на „Спартак” загуби с минималното 0:1 от тима на „Берое”, при гостуването си в Стара Загора. В 12-та минута, главният арбитър на двубоя Ангел Бекяров отсъди пряксвободен удар за „Берое”, вдясно от вратата на Цанков. Даниел Митрев центрира, Ваня Дзеферович стреля с глава, но варненският страж изби топката. Секунди по-късно връхлитащият Боян Тръкуля откри, в полза на домакините. Добрите намеси на младия вратар Цветомир Цанков и късметът допринесоха резултатът да не е с по-различно цифрово изражение. Двубоят не впечатли публиката на стадиона в Стара Загора с големи футболни достойнства. Въпреки, че домакините бяха по-активния тим на терена, това се дължеше не толкова на превъзходство в спортно-техническите умения на „заралии”, а по-скоро на
грешките, сковаността и несигурността в действията на футболистите на старши треньора Неделчо Матушев. В края на срещата „соколите” се активираха и по-често поглеждаха към вратата на противника. Самостоятелен пробив на Велимир Иванович, който премина почти целия терен, технично подминавайки противниковите състезатели, завърши със слаб удар и топката попадна в ръцете на стража на домакините Стоян Ставрев. Минути след това Георги Филипов умело неутрализира няколко футболиста на гостите в наказателното поле, но и неговия удар не донесе точка на „соколите”.
Около 200 от най-верните фенове на "соколите", пропътуваха разтоянието от Варна до Стара Загора и през всичките 90 минути не спряха да подкрепят своите любимци, които за съжаление не успяха да ги зарадват.

--- spartak1918.com


Берое - Спартак 1:0


Берое: Ставрев, Ад. Лопеш, Тръкуля, Колев, Дзаферович, Минчев (64 М. Лопеш), Танев, Харизанов, Киси (69 Заков), Атанасов (58 Куоки), Митев Спартак: Цанков, Маринов, Арангелов (60 Д. Тодоров), Пейков, Баба, Стоев, Джукич, Б. Илиев (71. Г. Филипов), Ортега, Б. Георгиев (84 Каптиев), Иванович Голмайстор: Тръкуля (13) Жълти картони: Колев, Танев; Баба, Иванович, Б. Георгиев Съдия: Ангел Бекяров Стадион "Берое" - 3800 зрители


Неделчо Матушев: Пуснахме елементарен гол от фаул



Старши треньорът на Спартак (Варна) Неделчо Матушев бе много разочарован след загубата от Берое. "Не се получи това, което искахме. Вкараха ни отново един елементарен гол след центриране от фаул. Работим над тези елементи, мъчим се да ги изчистваме. След това имахме голови положения. Боби Георгиев, Ортега, Георги Филипов и Велимир Иванович излязоха на добри позиции, но не успяха да реализират. Жалко, че в завършващата фаза куцахме. Иначе се опитвахме, задържахме топката и стояхме по-добре особено през второто полувреме. Към края пуснах всички нападатели в игра, но нямаше ефект", заяви за "Позвънете Новини" Матушев.
Попитан за коментар относно сблъсъка между двете агитки след края на срещата, треньорът каза: "Наистина неприятна ситуация, но да се надяваме, че всичко ще мине благополучно. Убеден съм, че тази случка не е плод на резултата на терена. Нашите фенове са показали своята вярност и обич неведнъж. Жалко, че ги разочаровахме и им благодарим, че пропътуваха доста километри. Дано да ги зарадваме с победа в следващата ни среща".
Той призна, че единствено защитникът Йонко Пейков е с лека контузия от двубоя. "Йонко получи удар от притивников футболист, но не е нищо сериозно и ще се възстанови. За двубоя с Локомотив (Сф) в сряда се връщат Кунчо Кунчев и Богомил Дяков и ще имаме по-голяма вариативност", завърши Матушев.

--- ole-bg.com


Забраниха на двама фенове на Спартак да посещават мачове за 1 и 2 години

Забрана за посещаване на спортни мероприятия за срок от една и две години постанови Старозагорският районен съд на двама варненци, участвали в масоя бой на стадиона в Стара Загора между феновете на Берое и Спартак (Варна) вчера.По Закона за опазване на обществения ред при провеждане на спортни прояви 27-годишният И. Д. е получил задържане за 10 дни в поделение на МВР и забрана за посещаване на спортни мероприятия за срок от 2 години, а задържане за 10 дни в поделение на МВР и забрана за посещаване на спортни мероприятия за срок от 1 година е присъдата на 28-годишния Е.Ф. Останалите фенове от агитката на Спартак (Варна) са качени по автобусите и екскортирани до излизането от Стара Загора. До побоя се е стигнало след като служител от частната охранителна фирма, наета за осъществяване на охраната на спортното мероприятие, е разрешил на фенове от агитката на Спартак да излязат от определеното за тях място на стадиона, за да съберат плакати и трансперанти, разположени край зелената площ. Лица от агитката на Берое успели също да слязат на футболното игрище, като започнали саморазправа с феновете на гостуващия отбор. Силите на частната охранителна фирма се оказали недостатъчни за да предотвратят инцидента.

--- ole-bg.com

Няма коментари: