четвъртък, април 19, 2007

Спартак - Локо (Сф) 0:2

0:1 Джилас (63), 0:2 Орачев (72)
Съдия: Михалис Германакос (Гърция), жълти картони: Иванович, Илиев (С), Д. Дончев (Л), червен картон: Илиев (77 С), стадион: Спартак, зрители: 70
Спартак: Цанков, Баба, Пейков, Илиев, Кунчев, Стоев, Джукич (79 Маринов), Филипов (74 Тодоров), Пекин, Ортега, Иванович (46 Георгиев)
Локо: Голубович, Савич, Д. Дончев, Върбанов, Коилов, Караджинов, Атанасов, Орачев (89 Руменов), Дафчев (86 Ст. Дончев), Антунович, Джилас (71 Пасков)

Пред празните трибуни на клубния си стадион, „Спартак” отстъпи с 0:2 на „Локомотив” – София, в мач от 23 кръг от първенството на страната. Феновете на „соколите” не успяха да видят загубата на своите любимци, поради наказание, наложено от Дисциплинарната комисия на БФС, което лиши варненци в две поредни домакински срещи да играе пред празни трибуни. Независимо от този факт, най-верните привърженици на „соколите”, с риск за здравето и дори живота си, намериха алтернативен начин, за да ги подкрепят. В продължение на два часа района около стадиона бе огласян от песните на синята агитка, възкачена по покривите на съседните жилищни блокове.
Около 100-те зрители на стадиона наблюдаваха равностойни първи 20 минути на двубоя, като домакините бяха по-агресивни и по-често владееха топката. В 11-та минута, спартаковци атакуваха вратата на столичните железничари, но далечния удар на Кунчо Кунчев излезе в аут. Минути по-късно, при последвалата атака на „соколите”, Владимир Пекин се опита да засече топката от границата на наказателното поле, но ударът му бе твърде слаб, за да застраши вратата на Голубович. В 20-та минута, Кунчев центрира от пряксвободен удар, но стражът на гостите изчисти топката в корнер. Велимир Иванович и Боян Илиев също изпробваха точността на удара си, но безуспешно.
Първият по-точен удар към вратата на Цанков, дойде едва в 30-та минута. След центриране от ъглов удар, Калоян Караджинов стреля, но защитниците на „Спартак” се справиха със ситуацията.
В края на първото полувреме „сините” организираха поредната атака чрез Пекин. Той комбинира с Баба, който пусна пас към Ортега, но нигерийският защитник не успя да застраши бранителите на „Локомотив”.
В двуминутното продължение, назначено от гръцкия рефер Михалис Германакос, домакините имаха възможност да открият резултата. За съжаление, след перфектна триходова комбинация, ударът на Ортега мина над напречната греда на вратата, пазена от Урош Голубович.
През второто полувреме, гостите все по-често започнаха да поглеждат към вратата на „Спартак”. Марчо Дафчев и Калоян Караджинов се опитаха да застрашат Цветомир Цанков, но варненският страж бе безпогрешен. До 63-та минута, когато след центриране, нападателят на гостите Владимир Джилас намери добре топката с глава и изведе своя отбор напред. 9 минути по-късно, след перфектен извеждащ пас на Марчо Дафчев, халфът на гостите Малин Орачев реализира втория гол за „Локомотив” - София.
12 минути преди края на двубоя домакините останаха с човек по-малко. За втори жълт картон, капитанът Боян Илиев напусна срещата преди последния съдийски сигнал.

--- spartak1918.com


Матушев: Всички голове, които ни вкараха досега са глупави

Старши треньорът на Спартак Неделчо Матушев за пореден път остана разочарован от нелепи грешки които правят подопечните му. "Неприятна загуба. Не мога да кажа, че не играхме добре, особено през първото полувреме. Жалко, че за пореден път допускаме голове от елементарни грешки. Мисля, че от първия гол съперникът заигра по-добре. Ние изпуснахме 2 чисти ситуации. Не успяхме да ги оползотворим. Велимир Иванович бе заменен, на полувремето и Йонко Пейков имаше главоболие, но чест му прави, че изкара мача с болки. И аз не мога да си обясня някои неща. Увлякохме се и се оголихме. Отбор с претенции не трябва по такъв глупав начин да допуска подобни голове. Досега, откакто съм в Спартак, всички голове са елементари и глупави", коментира след загубата от столичното Локо той.

--- ole-bg.com


Стефан Грозданов: Спартак няма да изпадне

Наставникът на Локомотив (Сф) Стефан Грозданов е убеден, че соколите няма изпаднат в Б група. "Мога да разделя мача на 2. Първото полувреме не бе и равностойно. На моменти Спартак имаше своите шансове. Нашите играчи мислиха, че много лесно ще се справят с домакините. Бяхме подготвени, че това е един корав отбор. През втората част играта се отвори и Локомотив заигра така, както през пролетта, бяхме по-комбинативни. Отрази ни се и тежкият мач срещу Литекс. Напълно убеден съм, че Спартак ще остане в А група. На нас ще ни е много трудно. Имаме тежка програма, не разполагаме с дълга скамейка. Ще направим всичко възможно да попаднем в евротурнирите", каза бившият треньор на соколите.

--- ole-bg.com

Няма коментари: