понеделник, ноември 26, 2007

Спартак пада от Локо пред човек на Нюкясъл

Локомотив (Пд) победи с 1:0 Спартак (Вн) на стадиона в парк "Лаута" в мач от 13-ия кръг на "А" група. Победата бе пета за Ясен Петров и момчетата му, които вече събраха 18 точки и заемат седмото място в класирането. Спартаковци пък са на 12-о място в подрждането с 12 точки.
Единственият гол вкара защитникът Йордан Милиев в 51-ата минута. Той посрещна с глава центрираната от Даксон от корнер топка и я прати във вратата на гостите. Това бе първото попадение на Йордан Милиев в "А" група. Локомотивци можеха първи да открият резултата още в 5-ата минута, когато Стойко Сакалиев изведе Мартин Камбуров на удобна позиция, но последният стреля неточно. От Спартак (Вн) пропуск направи Хикмет в 23-ата минута, чийто удар бе спасен от вратаря на домакините Стоян Колев. Треньорският екип на гостите още преди почивката се принуди да замени Велимир Иванович, който получи жълт картон, изнерви се и бе на прага от изгонване.
След почивката "смърфовете" доминираха и успяха да вкарат важния за тях гол, а освен това изпуснаха още положения. Гостите можеха да изравнят в 60-ата минута, когато Иван Найденов нацели напречната греда на вратата на Локо (Пд). В 79-ата минута Сакалиев, след като преодоля вратаря Арнаудов, също улучи напречната греда.
Двубоят бе наблюдаван от мениджър на Нюкясъл, който си записваше старателно изявите на футболистите. Срещата бе наблюдавана от над 100 привърженици на варненския Спартак, за които ръководството бе организирало безплатна екскурзия.

Локомотив (Пловдив) - Спартак (Варна) 1:0
Локомотив: Колев, Анев, Иванов, Милиев, Йошев, Моралес, Димитров (62 Горанов), Кики, Сакалиев (82 Илиев), Даксон, Камбуров (70 Златинов)
Спартак: Арнаудов, Петров, Жеков, Илиев, Маринов, Кунчев, Боев, Найденов, Хикмет (55 Джукич), Мирчев (75 Тодоров), Иванович (41 Стоев)
Голмайстор: Йордан Милиев (51)
Жълти картони: Боев, Иванович
Съдия: Петър Тонев
Стадион "Локомотив" - 2 500 зрители

--- ole-bg.com



Атанас Атанасов, треньор на Спартак: "Подходихме мобилизирани в този мач и се борихме до последно да постигнем успех. Домакините имаха повече положения, вкараха един гол след наша грешка, ние пропуснахме също нашите шансове, особено след като и вратарят на Локомотив Стоян Колев беше блестящ. Смятам, че съдийството беше на добро ниво и не оказа влияние върху играта."

Ясен Петров, старши треньор на Локомотив (Пд): "Не съм доволен от играта ни през първото полувреме. Може би си мислихме, че ще спечелим без усилия. След почивката обаче заиграхме доста по-добре, успяхме да отбележим един гол и създадохме доста голови положения. Доволен съм и от резервните футболисти, които влязоха в края на мача. Съперникът допринесе също за откритата и интересна игра, която се получи".

Велимир Иванович, футболист на Спартак: "Мисля, че се получи интересен двубой, домакините имаха повече положения, но и ние можехме да стигнем поне до равенство. След като получихме гола в нашата врата, се опитахме да направим обрат, но съдията повлия с някои свои отсъждания. Наистина бях сменен принудително, но смятам, че нямаше да се стигне до това да получа втори жълт картон и да бъда изгонен от игра. Съдиите в някои моменти се престарават със строгостта си".

Красимир Димитров, капитан на Локомотив: "Стана доста интересен и завързан мач. През първото полувреме съперникът ни затрудни максимално, но след почивката доминирахме изцяло и смятам, че заслужено победихме."

--- ole-bg.com

Няма коментари: