петък, ноември 23, 2007

Атанасов: Локо (Пд) е във възход след идването на Ясен

Наставникът на Спартак гледал два мача на предстоящия съперник на тима си. Цветомир Цанков аут за мача

Като сериозно изпитание за своя тим определи предстоящия мач с Локомотив (Пловдив) наставникът на Спартак (Варна) Атанас Атанасов. По неговите думи "железничарите" са във възход след назначаването на Ясен Петров за треньор там. Двата отбора се изправят един срещу друг в неделя в 14,30 ч. на стадиона в пловдивския квартал "Лаута" в мач от 13-ия кръг на "А" група.
"Предстои ни сериозно изпитание. Ще бъде сериозна битка. За нас остават три изключително важни мача до края на полусезона, от които трябва да изстискаме максималното. Вярвам в потенциала на моите момчета. По принцип Локомотив е във възход след назначаването на Ясен Петров за старши треньор там. Но както всеки тим, и предстоящият ни съперник си има своите слаби страни. Мисля, че ги видях в двата техни мача, които имах възможността да наблюдавам", коментира на редовната си пресконференция Атанасов.
Той няма да може да ползва трима свои футболисти. "Вратарят Цветомир Цанков отпада поради контузия. Жалко за него, тъй като това става след силния му мач с Берое. Иначе аз вярвам във възможностите на тримата ми вратари и мога да разчитам на всеки от тях. Кой измежду Генко Славов и Георги Арнаудов ще играе в Пловдив, решава треньорът на вратарите. Марко Палавестрич се възстановява от операция, а Бойко Величков все още не е възстановен напълно след сериозната си травма. Той тренира пълноценно от две седмици, старае се много, но все още не е готов да играе в мачовете", обясни Наско.
Младият специалист бе категоричен, че няма да пести силите на никой от играчите си за предстоящото дерби с Черно море следващия уикенд. "Няма за какво да се пазим. Ние сме 25 човека и всеки чака своя час", увери наставникът.
Атанасов призна, че вече се търсят футболисти на няколко поста. "Няма как иначе. Някои момчета си мислят, че са абонирани за титулярното място и смятам, че няма да им е излишна конкуренция", завърши старши треньорът на "соколите".

--- ole-bg.com

Няма коментари: