вторник, април 01, 2008

Иван Найденов: Бях много напрегнат преди дузпата, радвам се, че вкарах

Иван Найденов, който донесе победата на Спартак с 1:0 над Беласица, призна, че е бил притеснен преди да изпълни дузпата в 66-ата минута, с която варненци грабнаха трите точки. "Бях доста напрегнат преди да изпълня дузпата. Не се чувствах много уверен. Вратарят успя леко да избие топката след удара ми, но за моя огромна радост, тя влезе. Не мога да опиша как се чувствах след гола - бях много щастлив, тъй като победата ни беше изключително нужна. Тренирам постоянно изпълнение на дузпи, а преди мача треньорът взе решение, че ако има 11-метров наказателен удар, аз ще го бия", обясни за "Позвънете Новини" юношата на Феър плей.
"Победата бе много трудна, много важна и много грозна. Най-важното е, че бихме. В отбора имаше голямо напрежение поради липсата на точки. Именно заради това от четири месеца нямахме победа. Но пък през тези четири месеца изиграхме доста добри мачове. Оттук нататък трябва да вземем всичките си домакинства, освен това да търсим нещо при гостуванията на Видима, Черно море и другите отбори. Предстои ни мач с Левски. Ще е трудно в София, но пък в двубоя ни срещу ЦСКА се видя, че не е толкова сензационно да измъкнеш нещо от грандовете", завърши Найденов, който е най-добре представящият се футболист на варненци от началото на първенството, а освен това е и голмайстор на тима с пет попадения.

--- ole-bg.com



Живко Великов: Отборът на Видима не се е върнал в играта

Изпълнителният директор на Спартак (Варна) Живко Великов определи победата като изключително важна за самочувствието на момчетата. "Сега ще си повярват и очаквам по-добри резултати. Оттук нататък всеки мач е много важен. Не мисля, че отборът на Видима-Раковски се е върнал в битката за оставане в групата. Ако севлиевци бият в следващия си мач, тогава ще са се върнали", коментира Великов.
Спартаковци изгубиха за следващия си двубой защитника Станислав Петров, който срещу Беласица получи пети жълт картон. Станислав Жеков пък е контузен и се възстановява чрез физиотерапия.

--- ole-bg.com

Няма коментари: