сряда, април 09, 2008

Спартак с важна точка в Севлиево

- Кратък репортж от мача

Спартак (Вн) спечели ценна точка при гостуването си на Видима-Раковски в двубой от 23-ия кръг в "А" група. Мачът бе от от изключителна важност и за двата тима, тъй като са в зоната на изпадащите. За варненци голът вкара Венци Маринов, а Мартин Христов успя да изравни.
Срещата започна отлично за гостите, които в 8-ата минута откриха резултата. Защитникът Маринов спечели корнер за тима си и след неговото изпълнение пак той простреля вратаря Иванов с глава. След гола Спартак играеше прибрано и чакаше своите шансове на контраатака като при една от тях Бойко Величков пропусна да удвои резултата, като направи слаб удар. Видима пък имаше добра възможност чрез Чалъков, който удари греда. Натискът на домакините все пак даде резултат. В последната минута на полувремето отново след корнер Зеленков центрира добре, топката бе свалена с глава от Чалъков и Мартин Христов изравни резултата. Любопитното е, че нападателят е юноша на другия варненски клуб Черно море.
През втората част домакините имаха превъзходство, но Хазуров нямаше късмет и се размина на два пъти с попадение. В края на мача пък реферът Мартин Богдев подмина дузпа за Спартак, след като Димитър Воденичаров бе съборен в наказателното поле на севлиевци.
След това равенство Видима остава на последното място в таблицата с 14 точки. Спартак пък е 16-ти със 17 точки в актива си. На спасителната 13-а позиция е Марек, който е с точка повече от Спартак. Днешният кръг се разви добре за варненци, тъй като и Марек, и 15-ия Беласица (16 точки) загубиха своите двубои, съответно от Левски и Пирин. В предстоящия съботен кръг "соколите" приемат именно благоевградския тим и ще трябва на всяка цена да спечелят.

Видима-Раковски - Спартак (Вн) 1:1
- Видима-Раковски: Иванов, Стойчев (70 Стоянов), Тодоров, Лахчев, Веленков, Трифонов (46 Писаров), Стойчев, Мекиков, Чалъков, Хазуров, Христов
- Спартак: Станев (60 Цанков), Ст. Петров, Маринов, Стефанов (72 Кунчев), Димов, Б. Илиев, Джукич, Найденов, Величков (53 Мирчев), Воденичаров, Иванович
- Голмайстори: Христов (45); Маринов (8)
- Съдия: Мартин Богдев

--- ole-bg.com


Ради Здравков: Трябва сами да си свършим работата


Старши треньорът на Спартак Ради Здравков не бе особено доволен от равенствоо срещу Видима в Севлиево. "Започнахме добре и заслужено поведохме в резултата. В един момент обаче се спря да се играе. Явно се мислеше да се запази този резултат. През второто полувреме също - може би се задоволихме с равенството. В крайна сметка в тази среща и домакините можеха да спечелят, и ние. Сега в момента съжаляваме, че не сме победили. Още повече, че бяхме лишени от стопроцентова дузпа за нарушение срещу Воденичаров в края на мача", коментира за "Позвънете Новини" Здравков.
51-годишният специалист разкри, че Радо Станев е получил контузия и затова е бил сменен. Вратарят на "соколите" е опитал да продължи, но болките му са били силни и се е стигнало до смяна.
Помолен да коментира другите резултати в групата, Здравков заяви: "В крайна сметка така се стекоха нещата, че ние сами трябва да се оправяме. Трябва да действаме така, че сами да си свършим работата, а не да разчитаме на другите".

--- ole-bg.com

Няма коментари: