неделя, април 27, 2008

Спартак удари Славия с 2:1

Спартак (Варна) победи Славия с 2:1 в двубой от 26-ия кръг на "А" група. Благодарение на успеха "соколите" запазиха сериозни шансове за оставане в групата, като вече имат са с една точка по-малко от 12-ия Берое, който има 24, и с четири повече от Беласица, който е на най-горната позиция под чертата. Домакините изпуснаха куп голови положения през първото полувреме. Още във втората минута Иван Найденов нацели страничната греда с воле. Малко по късно Боян Илиев излезе сам срещу вратаря Данчо Господинов, но той спаси. Велимир Иванович излезе много добре отляво на атаката, но вместо да стреля от удобното положение, той пусна към Воденичаров, и защитник пресече паса. След това с гол се размина Кунчо Кунчев, за да се стигне до 23-ата минута когато бе пропиляно и най-чистото положение. Воденичаров бе изведен отлично от Иванович, излъга Господинов и остана сам на празна врата, но стреля над нея.
Радостта за "соколите" дойде в самото начало на второто полувреме. В 49-ата минута Иван Найденов стреля мощно, Господинов успя да парира удара, но Владимир Иванов-Фугата си отбеляза с глава автогол - 1:0. Отговорът на Славия бе 12 минути по-късно когато Малинди се пребори за една топка на точката на дузпата и матира Радо Станев за 1:1. Варненци обаче стигнаха до успеха в 63-ата минута, когато Велимир Иванович вкара красиво попадение след грешка на защитник на "белите".
Лошият момент в мача бяха двата жълти картона на Будимир Джукич и Иван Найденов, поради които те пропускат гостуването на Берое в сряда.

Спартак (Варна) - Славия 2:1
Спартак: Станев, Димов, Петров, георгиев, Маринов, Джукич (76 Величко), Кунчев (81 Боев), Найденов, Воденичаров (61 Мирчев), Илиев
Славия: Господинов (75 Кирев), Вл. Иванов, Й. Петков, Кавдански, Белошевич, Керчев, Илиев, Г. Иванов (83 Д. Петков), Елтон (78 Златковски), Симонович, Малинди
Голмайстори: Вл. Иванов (49 авт.), Иванович (63); Малинди (61)
Жълти картони: Джукич, Найденов; Господинов, Й. Петков
Съдия: Атанас Димитров
Стадион "Спартак"

--- ole-bg.com


Ради: Ако мачът бе уговорен, защо ще жертваме Найденов и Джукич?

Старши треньорът на Спартак Ради Здравков изрази задоволство от победата, но подчерта, че сериозно съжалява за картоните на Найденов и Джукич. "Преди този мач имах сериозни притеснения относно мотивацията на моите футболисти. На терена обаче видях два мотивирани отбора, с което предчувствието ми се опроверга. Ние гоним спасение, Славия - евротурнири. Нямам сериозни забележки относно играта на моите футболисти. Важни са трите точки, борбата за нас продължава. Пропускът на Димитър Воденичаров не е от неумение, а психологически. Ако има пак десет такива положения ще вкара 12", коментира Здравков на пресконференцията след двубоя.
Запитан дали мачът не е бил уговорен, тъй като ще тръгнат много приказки по тази тема, специалистът отговори: "Няма да коментирам това. Виждате, че не се усмихвам. Ако мачът е уговорен нямаше да изгубим Найденов и Джукич за следващата среща".
"Стана добър мач. 2:1 е най-малкото, с което можехме да победим Славия, тъй като създадохме много положения. Сами си направихме труден двубоя тъй като пропуснахме през първата част. Не може да се каже, че сме се спасили, тъй като има още четири мача до края", заяви Иван Найденов от състава на Спартак.

--- ole-bg.com

Няма коментари: