четвъртък, май 01, 2008

Берое - Спартак (Варна) 0:0

- Берое: Пламен Колев, Христов (46 Миленов), Танев, Еламе, Делиминков, Буклеев, Генчев (46 Атанасов), Милосавлевич, Апостолов (72 Здравко Тодоров), Видолов, Златинов

- Спартак: Цанков, Маринов, Петров, Димов, Георгиев, Илиев, Кунчев, Мирчев (75 Величков), Воденичаров (85 Стефанов), Боев, Иванович

- Жълти картони: Милосавлевич, Атанасов (Берое)

- Съдия: Христо Ристосков

- Стадион: Берое - 6000 зрители

Берое и Спартак (Варна) не успяха да се победят в важен за оцеляването в елита мачо т 27-ия кръг на "А" група. Двата тима спечелиха само по точка, но тя може да се окаже безценна за крайното класиране с оглед на вчерашната загуба на третия застрашен от изпадане отбор на Беласица. Ако приемем, че в последните три кръга Беласица бие, ще събере 28 точки, така че Спартак се спасява с победа и равенство. Преките двубои между "соколи" и "комити" са в полза на варненския тим.

В началните минути по-активният отбор беше този на Берое и в 19-ата минута халфът Атанас Апостолов можеше да открие, но ударът му с глава нацели напречната греда след асистенция на Христов. След 20-ата минута варненци се активизираха и създадоха няколко опасности пред вратата на Берое. В 38-ата минута сърбинът Велимир Иванович, който бе най-активния за гостите, отправи опасен удар. В 39-та минута капитанът Илиев пропусна едно от най-чистите положения, след като от пет метра остана непокрит и би в аут.

През второто полувреме мачът още повече доскуча на публиката, старозагорци продължаваха да играят слабо, а Спартак разчиташе на контраатаки. В 89-та минута Иванович профука най-чистото положение. След като елиминира вратаря Пламен Колев, той от три метра би над празната врата на "зелените". В ответната атака резервата Здравко Тодоров отправи коварен удар от границата на наказателното поле, но вратарят Цанков изби в корнер.

До края на първенството Спартак приема Локомотив (Пд) и Марек, а гостуването му е на градския съперник Черно море.

--- ole-bg.com / снимки: beroe-bg.com


Ради Здравков: Няма уговорка, разочаровани сме, че не бихме

Наставникът на Спартак (Варна) Ради Здравков отрече да е имало уговорка между неговия тим и Берое за днешното нулево равенство в Стара Загора. "Не знам дали сме отстъпили инициативата на домакините. Но смея да твърдя, че отборът, който доминираше и търсеше повече победа, бе нашият", бе краткият коментар на треньора на гостите за показаното на терена от неговите футболисти. Спецът отрече двата отбора да се договаряли помежду си за равенството, което ги урежда в борбата за оставането на в "А" група. "Можех да прочета разочарованието в очите на моите играчи, които наистина съжаляваха за изпуснатите две точки", добави още Ради Здравков.

--- ole-bg.com

Няма коментари: