понеделник, юли 28, 2008

Калиакра - Спартак 0:1

Спартак (Вн) постигна първа победа в контролите от лятната си подготовка. Тя стана факт в петата проверка тази вечер, когато на осветление на стадиона в Каварна възпитаниците на Слободан Сташевич се изправиха срещу местния Калиакра и се наложиха с минималното 1:0. Това бе и първият отбелязан гол за "соколите" в приятелските срещи. Негов автор бе бразилецът Даниел Моралес, който се разписа от дузпа. Варненци играха през по-голямата част от мача с човек по-малко, след като в 20-ата минута бе изгонен Стоян Георгиев.

По време на контролната среща с Калиакра, с фланелката на Спартак за първи път излязоха Спас Байрактаров и синът на бившия нападател от "А" група Симеон Чилибонов - Илиян. Последният е централен защитник на 21 години и до сега е играл за Поморие. Изпълнителният директор Живко Великов призна, че Илиян остава в отбора за новия сезон. Утре окончателно трябва да стане ясно дали Диян Дончев подписва със спартаковци, а до края на седмицата се очаква един нападател. Великов разкри, че е доволен от играта на тима. "Соколите" имат още две контроли преди стартиращото на 9 август първенство - в сряда с Дунав в Русе и в събота срещу Волов във Варна.

Съставът на Спартак в Каварна:
Илия Николов, Станислав Петров, Венци Маринов, Стоян Георгиев, Стефан Дончев, Боян Илиев, Даниел Моралес, Велимир Иванович, Лий Санг, Спас Байрактаров, Владислав Мирчев (Цветомир Цанков, Димитър Воденичаров, Мартин Димов, Йордан Пенев, Илиян Чилибонов)

Няма коментари: