неделя, август 31, 2008

Цска - Спартак 3:0

ЦСКА победи с 3:0 варненския Спартак в мач от четвъртия кръг в шампионата на А група. Успехът изпрати настоящите шампиони на върха в класирането, където те ще останат поне до изиграване на останалите четири мача от кръга в неделя.
Двата отбора изиграха оспорвано и динамично първо полувреме, в което шансове за гол имаше и от двете страни. В деветата минута Димитър Воденичаров се озова сам срещу Беконо, но стражът на ЦСКА прояви хладнокръвие и улови.
В 18-ата минута Зе Руи затвърди отличната си форма в последните седмици с красиво попадение в горния ляв ъгъл на вратата на бившия младежки национал Илия Николов. Португалецът овладя топката след неуспешен опит за задна ножица на Евгени Йорданов и с премерен удар изведе шампионите напред.
Десетина минути преди края на полувремето Димитър Воденичаров от състава на гостите видя картона с червен цвят след като падна за дузпа в наказателното поле на ЦСКА и след като не я получи, потърси обяснение от главния рефер Цветан Георгиев. Воденичаров вече беше получил едно официално предупреждение две минути преди това за остро влизане срещу Тодор Янчев.
Секунди след като получиха числено превъзходство, ЦСКА имаха страхотен шанс да дръпнат с 2:0, но Йордан Тодоров не успя от упор са разстреля Николов.
Нов шанс в края получиха и Спартак, но Беконо отново бе на мястото си след удар от фаул на Даниел Моралес.
ЦСКА поведоха с 2:0 в 58-ата минута, когато "соколите" подцениха един отчаян пробив отляво, след който топката попадна в Йордан Тодоров, който с майсторството на централен нападател финтира защитник и стреля, топката се отклони от Стоян Георгиев и влезе в мрежата на Николов.
Секунди след това Маркиньос се размина с гола, след като останал сам срещу Николов, би високо над вратата.
Освободени от напрежението, "армейците" демонстрираха отличен футбол в средата на полувремето, когато в продължение на десетина минути играчите на Спартак не можаха да излязат от собствената си половина. Възпитаниците на Димитър Пенев редуваха отлични разигравания със скоростни атаки по двете крила, съчетани със стабилна игра в защита. Така се стигна до 78-ата минута, когато влезлият като резерва Удоджи отбеляза гол за 3:0.
Спартак стигнаха до изпълнение на двоен удар на три метра от голлинията на ЦСКА в 81-ата минута, след който "соколите" на три пъти имаха възможност да шутират, но защитата на ЦСКА се справи с опасността.
Добра изява в 88-ата минута имаше Даниел Беконо, който изби с една ръка в корнер изстрел след пряк свободен удар. До края на мача, състезателите на Спартак имаха още една възможност за почетен гол, при която топката мина встрани от вратата.

ЦСКА - Спартак (Варна) - 3:0 (1:0)
голмайстори: 1:0 Зе Руи 18, 2:0 Йордан Тодоров 59, 3:0 Удоджи 79
стадион: Българска армия
зрители: 2500
главен съдия: Цветан Георгиев
червен картон: Димитър Воденичаров (Спартак) 36
жълти картони: Цска: Йордан Тодоров, Кирил Котев ;
Спартак: Димитър Воденичаров, Велимир Иванович, Даниел Моралес

ЦСКА: Беконо, Котев, Машадо, Иванов, Тодоров (73-Удоджи), Янчев, Маркиньос, Чипев, Маркес, Зе Руи (83-Златинов), Йорданов (64-Тошев)

Спартак: Николов, Петров, Маринов, Георгиев, Дончев (78-Костенски), Моралес, Боев (73-Байрактаров), Иванов, Воденичаров, Иванович, Сакалиев (61-Малинди)

--- sportni.bg


Сташевич: С човек по-малко е трудно

"Трудно се играе с десет души срещу ЦСКА", сподели след мача с ЦСКА наставникът на Спартак Слободан Сташевич.
"Видяхте, че ние имахме първото по-сериозно положение за гол, но Воденичаров изпусна".
"След червения картон вече загубихме шансове. ЦСКА контролираше мача и заслужено спечели. Целта на Спартак е място в първите десет. Не коментирам съдийството, интересува ме само моят отбор", завърши сърбинът.

--- sportni.bg


Пената: Заслужена победа

"Победата ни е напълно заслужена. Въпреки това, имам забележки към играта", заяви след мача със Спартак наставникът на ЦСКА Димитър Пенев.
"Искам нашите футболистите да играят по-бързо, да си подават топката на скорост. Правим много пропуски, трябва да вкарваме повече голове, особено в домакинските срещи. В защита също имаше пропуски на Машадо и Иван Иванов", продължи специалистът.
"Очаквах по-труден мач, защото Спартак започна добре първенството, там играят доста опитни футболисти. В паузата на първенството ще изиграем контролна среща в Гърция на 5 септември в град Серес срещу Пансерайкос", завърши Пенев.

--- sportni.bg


Живко Великов: Съдията ни подпря

"Съдията днес беше абсолютно перфектен, дори накрая малко ни подпря", заяви след мача срещу ЦСКА изпълнителният директор на Спартак Живко Великов.
"Защо се смеете? Дайте да си говорим честно. Накрая малко ни побутна. Иначе - перфектен във всяко отношение. Категоричен картон за Воденичаров. Този лигльо няма да види терен до зимата. Щом имам претенции срещу съдиите, значи и моите футболисти ще са безупречни срещу тях. Той предаде отбора в тежък момент - срещу ЦСКА на Армията", продължи Великов.
"ЦСКА ни надигра по всички показатели. Толкова са ни силичките, какво да правим? И Воденичаров ни остави с човек по-малко. Но ние тръгнахме добре в шампионата. Имаме много нови момчета, някои от които все още не са достатъчно добре подготвени кондиционно, но в следващите две седмици ще наваксат". завърши Великов.

--- sportni.bg


Иванович: Имахме сили за повече

Полузащитникът на Спартак Вн Велимир Иванович разбираемо ядосан след загубата на неговия отбор с 3-0 от шампиона ЦСКА. Сърбинът сподели, че той и съотборниците му са имали сили да постигнат нещо повече от тази разгромна загуба.
"Яд ме е, че загубихме, защото можехме да постигнем повече на "Армията", но все пак знаете, че срещу шампионът не се играе толкова лесно. Животът все пак не е свършил с тази загуба, ще се постараем занарпед да не допускаме толкова грешки в защита", заяви сърбинът.

--- donbalon.eu



Байрактаров: На "Армията" се играе трудно

"В Локомотив Мездра получавах по-рядко шансове за изява, а аз съм млад и искам да се развивам и мисля че Спартак е много добър отбор за мене, тим с традиции. Армейците ни надиграха, защото бяхме с 1 играч по-малко, а и на Българска армия се играе трудно. Най-важното е че сме млад отбор и тепърва ще се развиваме. Надявам се да намерим място в първите осем отбора в първенството", каза Байрактаров веднага след мача.

--- donbalon.eu

Няма коментари: