неделя, август 23, 2009

„Волов” (Шумен) – „Спартак” (Варна) 0:3

„Спартак” победи с 3:0 като гост „Волов” Шумен в мач от третия кръг на Източната „Б” група и затвърди лидерската си позиция. След слабо първо полувреме, което ще се запомни единствено с двете опасни ситуации пред Свилен Симеонов, възпитаниците на треньора Атанас Атанасов вдигнаха оборотите и последваха множество атаки към вратата на бившия страж на „соколите” Генко Славов.
През първата част от двубоя неприятна контузия получи Веселин Пенев. Левият защитник бе заменен принудително от Мартин Димов.
След почивката 22-ата на терена предложиха повече футболни емоции на зрителите на стадион „Панайот Волов”.
Георги Бижев в 57-ата минута получи топката в половината на домакините, напредна и с хубав удар от около 22-23 метра направи безпомощен вратаря Славов. Последва натиск на „Спартак” и в 62–ата минута Иван Найденов проби отляво, нахлу в наказателното поле, където бе съборен от Василев. Главният съдия Антон Генов отсъди дузпа и изгони защитника на домакините. Найденов изпълни наказателния удар и покачи резултата на 2:0.
От този момент „соколите” заиграха освободено и опасностите пред вратата на шуменци следваха една след друга. В 80-ата минута, след центриране отляво Димитър Воденичаров с глава заби неспасяемо топката под горната греда.
През целия двубой футболистите на „Спартак” бяха подкрепяни от над 150 верни свои привърженици, които създадоха невероятна атмосфера на стадиона с песни, скандирания и десетки факли.


Волов – Спартак 0:3
- Голмайстори: Бижев-57 мин, Найденов-62 мин от дузпа, Воденичаров-80 мин
- Волов: Славов, Василев, Вачев, Ганчев, Ирфан, Колев, Панайотов (65-Кемил), Войков, Тодоров (84-Илиев), Атанасов, Вълков (62-Гущеров)
- Спартак (1-4-5-1): Симеонов – Иванов, Жеков, Илиев, Пенев (45-Димов) – Стойков, Костадинов (76-Боев), Павлов, Бижев, Найденов – Аврионов (46-Воденичаров)
- Съдии: Антон Генов, Красимир Керезов, Веселин Мишев
- Червен картон: Василев
- Жълти картони: Василев/Стойков, Найденов, Костадинов
- Стадион „Волов“, 900 зрители

--- spartak1918.com / narodnodelo.bg



След победата в Шумен: Атанасов поиска 18 точки

Само 6 победи ще успокоят треньора
Брои публиката за №1 във Варна


Треньорът Атанас Атанасов продължи да стои здраво на земята и след третата победа без допуснат гол. „Все още нищо не сме направили. Ще се успокоя, ако спечелим 18 точки, което означава, че трябва да победим „Дунав“, „Несебър“ и „Брестник“, заяви за „Народно дело“ Атанасов. Според него „соколите“ са играли слабо през първото полувреме в Шумен, тъй като са подценили съперника и се излезли отпуснати. „На почивката си поговорихме на висок тон и момчетата разбраха, че ако не се вложат максимално, няма как да победят. Радвам се, че се получи, но има много неща да отстраняваме, за да изглеждаме така, както аз искам. Все пак сме отбор на един-два месеца и времето ще работи за нас“, допълни Атанасов.
Той призна, че е очарован от публиката на „Спартак“. В агитката бяха над 120 души, които не спряха през цялото време да окуражават своите любимци. След второто попадение ултрасите придадоха и латиноамериканска обстановка със запален гръцки огън и фойерверки. „Публиката ни е №1 във Варна. Няма такава като нея. Свалям й шапка“, каза Атанасов. След третия гол Воденичаров бе задушен с прегръдки от феновете, а след края на мача целият отбор и треньорът отидоха и поздравиха запалянковците. Най-дълго до оградата се задържа Васко Боев.

--- narodnodelo.bg


Димов; Дузпата бе безспорна

Като класическа дузпа определи нарушението срещу него в 62-рата мин Мартин Димов. „Бутнах топката край защитника им и той ме ритна в крака. Нямам идея какви претенции могат да имат домакините, защото това е дузпа за учебник“, заяви за „Народно дело“ Димов. Той се радва, че е помогнал на своите за трите точки и уточни, че неговата работа е да се раздава 100%, когато получи треньорското доверие. „Не се страхувам от вътрешната конкуренция, защото тя е от полза за отбора и футболистите“, уточни Мартин.

--- narodnodelo.bg


Жеков: Играем за резултат

Според Станислав Жеков „Спартак“ ще продължи да играе за резултат във всеки мач. „Важни са точките и прагматичният футбол. За хубав футбол има време, а и каква е ползата, ако си играл хубаво, а не си спечелил“, коментира за „Народно дело“ Жеков.

Халфът Ангел Стойков пък допълни: „Радвам се, че бихме, а и с играта си през второто полувреме показахме, че заслужаваме трите точки.“ Стойков деликатно отказа да отговори на въпроса защо през първото полувреме са играли зле. „Това ще го каже треньорът на разбора. Важното е, че си свършихме работата“, допълни един от най-опитните футболисти.


Пенев с натъртено рамо

Левият бек Веселин Пенев напусна с натъртено ляво рамо в края на първото полувреме. Той падна лошо, след като мощно тръгна по фланга и бе спънат от съперник. „Снимката ще покаже дали имам разтегнати връзки, или е нещо друго. Надявам се бързо да се оправя“, пожела си Пенев. Халфът Тони Костадинов пък бе сменен заради мускулно напрежение.
Вчера „соколите“ имаха почивен ден, а днес от 18 часа подновяват тренировки.
Двубоя наблюдаваха бившият и бъдещият изпълнителен директор на „Спартак“ Живко Великов и Горан Петров, както и бъдещият собственик на отбора. Софийският бизнесмен е влязъл в съблекалнята и е надъхал играчите. Очаква се тази седмица те да получат заработени пари.

--- narodnodelo.bg

Няма коментари: