събота, август 08, 2009

„Спартак” – „Калиакра„ 2:0

-„Спартак”: Симеонов, Пенев, Жеков, Юри Иванов, Б. Илиев, Стойков, Т. Костадинов, Бижев, Найденов (Г. Костадинов), Драголов (75 Боев), Аврионов (60 Воденичаров)
-„Калиакра”: Лазаров, Гр. Иванов (68 Хасанов), Д. Димитров, Ант. Димитров, Флоров, Ив. Петков (84 Важаров), Кателиев, Райчев, Стоилов (77 Кючуков), Садула, Бонев
-Голмайстори: Ив. Найденов (24 д), Т. Костадинов (86)
-Жълти картони: Стойков; Райчев
-Съдия: Красимир Ангелов
-Стадион „Спартак”

„Спартак” (Варна) започна с победа новия сезон в Източната „Б” група „Соколите” надиграха с 2:0 у дома „Калиакра” с попадения на Иван Найденов от дузпа и Тони Костадинов.
Варненци имаха тотално надмощие през първото полувреме. Първо Михаил Аврионов нацели страничната греда от пет метра, а след това удар на Найденов мина встрани от вратата. В 24-ата минута Ангел Стойков навлезе в наказателното поле, където бе бутнат в гръб от защитник на каварненци, заради което съдията Красимир Ангелов отсъди дузпа. Найденов бе безкомпромисен от бялата точка и домакините поведоха с 1:0. Последваха две много опасни ситуации за „соколите”, които бяха пропуснати от Георги Бижев и Мишо Аврионов съответно с крак и глава в 34-ата и 38-ата минута.
В началото на второто полувреме обаче „Калиакра” се размина на три пъти с попадение във варненската врата. В 52-ата минута Делчо Стоилов стреля с глава, Свилен Симеонов изби, след което Иван Петков също с глава прати топката в аут. Малко по-късно пък Милен Бонев от пряк свободен удар намери вратата, но Симеонов бе на мястото си. Каварненци претендираха и за дузпа в 58-ата минута, като бурната реакция на Иван Райчев бе наказана с жълт картон от арбитъра. Варненци пропуснаха да удвоят разликата чрез Димитър Воденичаров, чийто удар с глава в 79-ата минута отиде в аут. Така се стигна до 86-ата минута, в която Димитър Воденичаров тръгна на контраатака отдясно и намери непокрития Тони Костадинов. Първият удар на полузащитника бе спасен от Николай Лазаров, но при втория топката се оплете в мрежата за крайното 2:0.
След срещата, точно преди пресконференцията, общинският съветник и кандидат-купувач на „Спартак” Неделчо Михайлов в телефонен разговор с наставника Атанас Атанасов му обеща премия от 1100 лева за отбора – по 300 за двамата голмайстори и 500 за вратаря, тъй като не е пуснал гол. Атанасов уточни, че премията ще се разпредели между целия отбор.

--- ole-bg.com


Наско Атанасов: най-важни бяха трите точки

Старши треньорът на „Спартак” Атанас Атанасов бе изключително доволен от победата на своя тим. „Щастлив съм от трите точки, но към играта имам някои забележки. На моменти се получаваха нещата, които искахме, на моменти бяхме малко тежки. Но на този етап победата е най-важното нещо. Съперникът ни е стойностен отбор, но не трябва да се казва, че мачът е дерби. В Каварна са 20 къщи, а Варна е милионен град. Все едно „Левски” и „Своге” да е дерби. Благодаря на футболистите, че се раздадоха. Опитах се да им втълпя, че победата е най-важна, а парите в момента са на заден план. Не е тайна, че на този етап проблемите ни не са от спортно-техническо естество. Допреди 20 дни имахме само 10 топки, а ли псваха дори витамини. Всички вярваме, че скоро ще има светлина в тунела. Отборът го заслужава”, коментира Атанасов.

--- ole-bg.com / снимки: novsport.com , spartak1918.com

Няма коментари: