понеделник, октомври 26, 2009

Горан Петров: Поискаха 7 млн. за Спартак

Горан Петров напусна Спартак след пропадането на сделката за акциите. Той престоя във варненския клуб около 3 месеца, но така и не бе назначен за изпълнителен директор, каквито бяха плановете.

- Господин Петров, защо си тръгвате?
- От моето оставане няма смисъл, след като Асен Асенов не стана собственик на клуба. С нищо не мога да съм полезен на Спартак.

- Защо Асенов не взе акциите?
- Искаха му 7 млн. лв., което е много висока цена. Той трябваше да плати тези пари и тогава да влезе във владение на земите, които са отдадени на клуба. Това означава, че оттам нататък да мисли за нови инвестиции, за развиване на бизнес върху имотите и след години евентуално да очаква печалба, с част от която да издържа клуба. Докато стане, той трябваше да финансира сам Спартак.

- Нямаше ли вариант за градивен компромис?
- И да е имало, не стана. Асен предложи на общината, докато стане собственик, да отпуснат 600 000 лева гарантиран заем на клуба, за да живее. После сумата падна на 300 000 лева, но така и не бе отпусната. Асен бе поел ангажимент, че ще върне заема.

- Има ли бъдеще Спартак?
- Не виждам светлина в тунела. Започвам да си мисля, че определени хора във Варна не искат този отбор да го има. За 3 месеца реална помощ оказа единствено Неделчо Михайлов. Така, както вървят нещата, Спартак ще последва съдбата на плевенския си съименник.

- Каква е организацията в клуба?
- Ще ви кажа само, че е по-слаба от тази в Беласица например. Ние в Петрич също имахме проблеми, но никога не сме оставяли футболистите гладни. Какво е сега в Спартак? Футболистите не са вземали пари с месеци, тренират с фланелки, които им стигат до пъпа, нямат витамини. Не може всичко в клуба да пада върху плещите на един човек - Атанас Атанасов. Треньорът работи от сутрин до вечер, дава пари назаем на играчите. Дори плати от джоба си и част от единствения обяд, който бе даден на тима преди мач.

--- 7sport.net

Няма коментари: