понеделник, април 12, 2010

10.04.2010г.

„Спартак“ шести след загуба в Раднево

Варненци в нестандартен състав

„Спартак“ (Варна) загуби с 2:0 гостуването си на „Миньор“ (Раднево) от 23-ия кръг на Източната „Б“ група. „Соколите“ излязоха в доста нестандартен състав - на вратата бе Костадин Георгиев, в центъра на защитата играха Латин Венков и Живко Бояджиев, отдясно бе Петър Алексиев, отляво - Димо Димов, като двойка халфове в центъра оперираха Генади Луго и Георги Бомбов, пред тях игра Кирил Недев, отляво излезе Георги Костадинов, отдясно - Виктор Драголов, а като център нападател игра Иван Мартинов.
През първото полувреме спартаковци стояха добре на терена и организираха няколко опасни контраатаки. Мартинов нямаше късмет да се разпише в средата на частта. Той получи центриране от Димов и стреля с глава, но вратарят спаси. През втората част обаче домакините стигнаха до два гола. Първо в 58-ата мин Динчев наказа грешка на варненци, а четири по-късно Латин Венков направи нарушение срещу противников нападател в наказателно поле и Куртев реализира отсъдената дузпа.
След това поражение „Спартак“ е на шесто място в класирането на Източната „Б“ група с 33 точки.


Миньор – Спартак 2:0

Голмайстори: Динчев (58), Куртев (62 дузпа)
Миньор: Г. Георгиев, Недев, Йорданов, Хашев, Христов, Т. Динев, Павлов (79 Димитров), Колев (65 Тодоров), Б. Динев, Куртев, Каранейчев (76 Стоев)
Спартак: К. Георгиев, Алексиев, Бояджиев, Венков, Димов, Луго, Бомбов, Недев, В. Драголов (63 Михалев), Костадинов (76 Пенев), Мартинов (65 П. Драголов)
Съдия: Калин Людмилов
Жълти картони: Куртев, Стоев, Б. Динев; Венков, Бомбов
Стадион "Раднево" - 600 зрители

--- narodnodelo.bg


Играчите на „Спартак” бесни от условията в клуба

„Соколите” пътуват 5 часа до Раднево, излизат на терена уморени и с отекли крака

Футболистите на „Спартак” (Варна) изразиха недоволство от условията в клуба, след загубата с 0:2 при гостуването си на „Миньор”. Както е известно, заради липсата на средства „соколите” пътуваха до Раднево в деня на мача. Те са взели разстоянието за около 5 часа и са излезли на терена скапани от умора. „Това, което се случи, не отива на един професионален клуб. Тръгнахме от Варна в 10,00 часа сутринта и пристигнахме около 15,30. Аз лично бях с отекли крака. Как тогава да се представя добре отборът? В първите 15-20 минути на мача не знаехме къде сме. Имаше голяма умора. Това в никакъв случай не са нормални неща”, заяви за „Позвънете” халфът Георги Костадинов.

Той изрази надежда, че поне за следващото гостуване ще може да бъде осигурен лагер. „Вземаме малки заплати, нямаме премии, но както виждате, за това не претендираме. Играем си за своето име и за името на „Спартак”. Искаме обаче, поне лагер да бъде осигуряван преди гостуванията. Много ли е? Ето, следващата седмица ще пътуваме до Любимец, който е по-далеч и от Раднево. И ако до там се ходи в деня на мача, не знам изобщо как ще стоим на терена”, каза още юношата на „соколите”.

Иначе той бе категоричен, че срещу „Миньор” са играли добре и не са заслужавали да загубят. „Представихме се прилично, стояхме добре на терена. През повечето игрово време държахме инициативата. Създадохме доста положения, но за съжаление не успяхме да ги реализираме. Головете в нашата врата пък паднаха след две грешки. При второто попадение наш играч бе фаулиран, но съдията не спря играта и ни вкараха. Убеден съм, че ако не бяхме уморени, нямаше да загубим мача”, допълни Жоро Костадинов.

--- pozvanete.bg


Иван Найденов: Успех е, че изобщо играхме след 5 часа път

„Успех е, че изобщо играхме след 5 часа път”, обяви спортно-техническият директор на „Спартак” (Варна) Иван Найденов. Според него отборът е изиграл най-добрия си мач на чужд терен от началото на пролетния полусезон. „В никакъв случай не заслужавахме да загубим. Две нелепи грешки ни лишиха от възможността да вземем точки в Раднево. Имахме доста положения пред вратата на съперника. Жалко, че не успяхме да вкараме. Въпреки поражението съм категоричен, че тимът върви нагоре”, коментира Найденов пред „Позвънете”.
Той разкри, че Венци Маринов и Стефан Дончев не са играли, тъй като са получили почивка от наставника Тодор Попов. Така като двойка централни бранители в Раднево играха Латин Венков и Живко Бояджиев. „Живко се справи много добре на непривичния за него пост. Игра стабилно и не допусна грешки. Както вече казах, всички момчета се представиха добре и заслужават само поздравления. Показаха мъжество, в името на клуба”, допълни спортно-техническият директор на „соколите”.

--- pozvanete.bg

Няма коментари: