петък, април 16, 2010

15.04.2010

Тройка за „Спартак” и от „Черноморец” (Пм)

„Соколите” безобразно слаби пред празните трибуни на клубния си стадион След поражението се сринаха на осмо място в класирането

За пореден път от началото на пролетния полусезон „Спартак” тотално разочарова с представянето си своите привърженици. „Соколите” пак паднаха и пак с резултат 0:3. Този път лесни три точки срещу варненци взеха младоците от „Черноморец” (Поморие).
Още в самото начало на срещата стана ясно, че за 200-ата верни привърженици на „Спартак”, избрали в сряда следобед да бъдат на стадиона, предстоят тежки 90 минути. Гостите се впуснаха в атаки и с лекота достигаха до голови ситуации през рехавата отбрана на домакините. В рамките на четвърт час възпитаниците на Петър Хубчев на три пъти пропуснаха да открият резултата, а гол на Живко Петков бе отменен заради засада. В 21-ата минута след поредната безобразна грешка в защитата на „соколите” Латин Венков повали нападател на поморийци в наказателното поле и реферът отсъди дузпа. От бялата точка Цветан Филипов бе точен за 0:1. След откриването на резултата двубоят по никакъв начин не промени развоя си - гостите с лекота излизаха на стрелкови позиции, а варненци не успяваха да направят нищо смислено в атака. Малко по-късно Филипов получи топката на абсолютно празна врата, но комично не успя да я улучи. След половин час игра Любомир Божинов изведе по страхотен начин Филипов зад отбраната на „Спартак” и той разстреля Банков, удвоявайки аванса на „Черноморец”.
През второто полувреме „соколите” опитаха да променят негативния развой на мача, но сътвориха една единствена стойностна атака. В 50-ата минута след хубава комбинация Илчо Илчев получи топката на границата на наказателното поле и отправи бомбен шут, който обаче бе спасен от стража на „Черноморец”. С това се изчерпа активът на „Спартак” за мача. Гостите пък при бърза контраатака в 74-ата минута направиха резултата класически. 16-годишният Живко Петков бе изведен сам срещу вратаря на „Спартак” и с квалитетен прехвърлящ удар довърши домакините.
След загубата варненци се сринаха до осмо място в класирането, задминати от „Черноморец” (Поморие) и „Спартак” (Пловдив). „Соколите” са с актив от 33 точки.

„Спартак” - „Черноморец” (Пм) 0:3
Голмайстори: Филипов (22, 29), Петков (76)
„Спартак”: Банков, Христов, Маринов, Дончев, Венков (46 Михалев), Илчев (81 Генчев), Луго, Димов, Мартинов, Недев (71 Бояджиев), Костадинов
„Черноморец”: Я. Георгиев, Велков, Димов, Орачев (80 Стоянов), Коев, А. Иванов, Божинов, Костадинов, Ж. Петков, Чакъров (73 В. Филипов), Цв. Филипов (83 Стайков)
Съдия: Ангел Баялцалиев
Жълти картони: Венков, Банков; А. Иванов, Велков, Чакъров
Стадион: „Спартак” - 200 зрители

--- pozvanete.bg


Шефовете обсъждат санкции
Шефовете на „Спартак“ могат да наложат санкции за срамната игра и втора класическа загуба у дома за месец. Това намекна пред „Народно дело“ Гошо Танчев. Той обаче не пожела да коментира дали ще сменят треньора Тодор Попов. „Ще има реакция на ръководството, но каква ще бъде тя, не е ясно. Нека първо преспим. Утре най-рано ще решаваме какви мерки да вземем. Не е приятно да губим по такъв начин у дома“, каза за „Народно дело“ изпълнителният директор. Наставникът на „Поморие“ Петър Хубчев пък бе лаконичен: „Взехме трите точки с тактически правилна игра.“
Разбра се още, че Латин Венков е бил сменен на полувремето заради контузия, а Васил Боев ще поднови пълноценни тренировки в понеделник.

--- narodnodelo.bg

Няма коментари: