понеделник, юли 25, 2011

ГНЕВНИ ФЕНОВЕ ОКУПИРАХА ОБЩИНАТА, полицията се пробва да ги гони

Около 70(100 б.р.) фена на "Спартак"-Варна се събраха на протест пред сградата на местната власт и поискаха прозрачност в управлението на базата, ползвана от клуба. Според тях общинските имоти, които са на практика собственост на "Спортен комплекс Спартак" АД, не бива да се използват в полза на частния съсобственик на акционерното дружество "Инжстрой холдинг". Протестът на феновете беше неофициален, защото общината не е дала разрешение за провеждането му.

Малко след началото му, двама моторизирани полицаи се опитаха да прекратят събирането. Спартаклиите обаче невъзмутимо им отговориха, че стълбището пред общината е обществено място и те имат пълно право да са там и без разрешение от полицията.


- petel.bg


Фенски протест пред Община Варна

Фенове на Спартак се събраха около 18 часа пред сградата на Община Варна на мирет протест срещу ръководството на отбора. Над 70 запалянковци опънаха плакат срещу "мафията във Варна".
Присъстващите се бяха организирали в социалната мрежа "Фейсбук", а в последния момент промениха с 30 минути началото на акцията. Пред журналисти те заявиха, че са възмутени от случващото се в клуба и най-вече сделката с имотите на "Спортен комплекс Спартак" АД. "Това не е първи такъв случай. Ние протестираме за това, че с Общински имоти се субсидира частна фирма. Същата тази която от години кърпи дупките във Варна и виждате за какво става въпрос. Какво ще стане ако евентуално по някаква причина парите не се върнат? Имотите стават собственост на банката и Общината ги губи? ние сме срещу тази мафия, която вече прекалява", заяви Евгени Йосифов, един от тарторите на агитката.
По време на протеста се появиха двама полицаи от моторизираната бригада "Сигма", завъртяха се около феновете и влязоха на сянка в сградата на общината. Запалянковците обещаха протестите да продължат докато няма промяна в отношението на властимащите към отбора.

- brigadasport.eu


Протестът продължи пред "Севастопол" със задръстване на автомобилното движение, и продължи пред Фестивален Комплекс с разпъване на горния трансперант,  от втория етаж на ФеКа, съпроводен от скандирания и заплени факли.






- Syndicate 12

Няма коментари: