петък, юли 15, 2011

Част от общинските имоти на „Спартак” вече ипотекирани

Престъпна афера на „приятелския кръг” на варненския кмет – общинските имоти на „Спартак” ипотекирани
Дата: 15-07-2011 18:52

Шокиращо позорно безобразие са извършили представителите на Община – Варна в „Спортен комплекс Спартак” АД като са допуснали окончателната ипотека на два общински имота от общо 8 декара в „Демир банк” в полза на „Инжстройинженеринг”. Имотите са апортна вноска на общината в дружеството „Спортен комплекс Спартак” АД и е задължително решение на Обшинския съвет, с което да бъдат упълномощени представителите на Общината в дружеството, че могат да залагат имоти на данъкоплатците. Общинарите Гошо Тинчев и Илияна Кръстева, протежета на Янко Станев, отричат да знаят, че има такава ипотека. Afera.bg обаче разполага с документ, че тя е факт!


Разследването на afera.bg „Приятелски кръг” на Кирил Йорданов ипотекира имоти на „Спартак” в Демирбанк срещу 6 000 000” изнесе, че представителите на „Инжстройинженеринг”АД и „Стили Роуд” ЕООД в Съвета на директорите на „Спортен комплекс Спартак” АД – Христо Фурчев, Милена Левичарова и Георги Амуджиев, със съгласието на представителите на Община – Варна – Гошо Танчев и Илияна Кръстева, са взели решение да дадат съгласие „Спортен комплекс Спартак” АД да бъде ИПОТЕКАРЕН ГАРАНТ чрез сключването на договор за договорна ипотека върху недвижими имоти, собственост на дружеството, за обезпечаване на договор за кредит с кредитор „Демир банк” АД и кредитополучател „Инжстройинженеринг” АД и „Стили Роуд” ЕООД в размер на 6 000 000 лева.

В дружеството „Спортен комплекс Спартак” Община – Варна участва с 34% апортна вноска. Afera.bg разкри и, че е налице и подписан протокол от заседание на СД на „Спортен комплекс Спартак” АД, както са подготвени и необходимите документи за осъществяване на упражнението.

При разглеждането на документите „Демир банк” АД е установила нередности в съдържанието на протокола от заседание на СД на „Спортен комплекс Спартак” АД.Към настоящия момент все още не е проведено ново заседание на СД на „Спортен комплекс Спартак” АД.

Оказа се обаче, че още на 21 юни 2011 година два общински имота са вече ипотекирани!

Представителите на Община – Варна са Гошо Танчев и Илияна Кръстева, протежета на общинския съветник, шеф на общинската организация на ДПС – Варна и изключително близък до варненския кмет Кирил Йорданов – Янко Станев.

В „Демир банк” пък се подвизава бившият шеф на „Напоителни системи” – Варна Муталиб Шевкет Муталиб, също близък до Янко Станев, който върти футболен клуб „Спартак” и „Спортен комплекс Спартак” АД, въпреки че никъде не фигурира на книга.

Ден след разследването на afera.bg настъпи истинска паника и истерия сред „приятелския кръг” на варненския кмет Кирил Йорданов, който дори си позволи да търси откъде била изтекла информацията, като демонстрира, че Веселина Томова била снимана с кого се среща.

Afera.bg разкри, че престъпната афера, за която предупредихме, всъщност вече се е случила!

Според справка от Службата за вписванията става ясно, че на 21 юни 2011 година са извършени две ипотеки на общински имоти, които фигурират като апортна вноска на Община – Варна в „Спортен комплекс Спартак”.

Кредитор и на двете ипотеки е „Демир банк” АД.

Длъжниците и по двете ипотеки са „Инжстройинженеринг” и „Спортен комплекс Спартак”.

Двата заложени имота са както следва:

- поземлен имот от 5986 квадратни метра във Варна, жк Възраждане в кв. 1 парцел 1.

- Поземлен имот от 2233 квадратни метра във Варна, ул. 8 март”.

Шокиращо и безобразно престъпната афера е извършена без решение на Общинския съвет, който е задължен да вземе решение, с което да разреши или не на представителите на Общината в дружеството да се подпишат за такава ипотека с общински имоти.

Още по-скандално е, че пред в. Народно дело, двамата представители на Община – Варна Гошо Тинчев Илияна Кръстева твърдят, че не знаели дали органът, в който членуват, е взел решение дружеството да е гарант по ипотека.

С уж незнанието си, безхаберността си, или с умишленото си „мълчаливо съгласие”, те на практика са обслужили едно безобразно действие с общински имоти, апортна вноска в „Спортен комплекс Спартак”.

А и местният парламент ги е сложил там за да защитават интересите на общината, а не Янко Станев, Пламен Стилиянов и кръга на варненския кмет Кирил Йорданов.

Нагло лъже пред „Народно дело” и изпълнителният директор на „Спортен комплекс „Спартак” Христо Фурчев, който твърди, че нямало дори нужда от кредит. Попитан директно обаче дали се готви заем, за чието обезпечение ще служи някой от общинските имоти в спортния комплекс, той се измъква, че е в Германия и не може да коментира. На телефоните си не отговарят и Пламен Стилиянов от „Инжстройинжинеринг” и Янко Станев. Фурчев също е в „Инжстройинженеринг”, фирма, която 12 години е несменяема да фризира дупките в морската столица срещу милиони.

Така или иначе, общинските имоти окончателно са ипотекирани на 21 юни 2011! През главата на представителите на Общината, ако може изобщо да им се вярва, че не са знаели, както и без решение на Общинския съвет – Варна.

Варненската прокуратура НЕЗАБАВНО ТРЯБВА ДА СЕ САМОСЕЗИРА ПО СЛУЧАЯ.

Ако за пореден път не го направи, пак за пореден път ще покаже, че шуробаджаначеската симбиоза между прокуратура, съд, полиция и „приятелския кръг” на Кирил Йорданов & Янко Станев окончателно е завзела морската столица. И трябва да бъде изметена с шутове.

- Afera.bg

Няма коментари: