сряда, май 13, 2015

Спартак не стигна до сесия

 Местният парламент може да даде своя вот единствено за СК "Локомотив", но не и за останалите бази, които са част от Спортен комплекс Спартак

Въпреки очакване на феновете, точката за гласуване за базите на Спартак изобщо не влезе в дневния ред на днешната сесия на Общинския съвет. Вчера от ФК Спартак Варна входираха документи с искания да бъде гласувано безвъзмездното ползване на базите от новосформирания
клуб, но това така и не се случи.
Причината е, че исканията стадион "Спартак", с всички прилежащи площи и Спортен комплекс "Локомотив", да бъдат върнати на Общината, а тя от своя страна да ги даде за безвъзмездно ползване на ФК Спартак Варна, не могат да бъдат гласувани от съветниците. Местният парламент може да даде своя вот единствено за СК "Локомотив", но не и за останалите бази, които са част от Спортен комплекс Спартак.
"Локомотив" е общинска собственост, докато основен акционер в СК Спартак е фирма Инжстрой и само 34% са на Община Варна.

--- varnautre.bg


Отложиха казуса с базите на Спартак за юни. Ето защо

Казусът с базите на Спартак не бе разгледан и обсъждан от съветниците на днешната сесия на Общонския съвет, тъй като подобна точка не бе внесена в дневния ред.
Причината е, че Иван Портних е смятал, че от новия ФК Спартак искат да получат за безвъмездно ползване само спортен комплекс “Локомотив“, а не и стадион „Спартак“.
Това е признал кметът лично на Атанас Атанасов днес.
„В крайна сметка г-н Портних ме увери, че в понеделник ще внесе документите за двата стадиона в комисия и казусът ще се обсъди на следващата сесия през юни. Нашето желание остава същото – държим да получим за безвъмездно ползване „Спартак“ и „Локомотив“. Не единия, а двата“, заяви за petel.bg Атанас Атанасов.

--- arenavarna.com

Няма коментари: