понеделник, септември 07, 2015

Футболна приказка: Спартак (Варна) започна в "А" окръжна, тарторът на феновете с победен гол

В истинска футболна приказка се превърна дебютът на новия Спартак (Варна), стартирал от най-ниското ниво "А" окръжна, благодарение на усилията на феновете. Около 1000 души дойдоха да подкрепят отбора в мача с Ботев (Брестак) на стадион "Локомотив" в морската столица. Техните любимци ги зарадваха с измъчена победа с 2:1. 


За да е историята още по-романтична, един от тарторите на агитката на "соколите" Марин Русев донесе победата на отбора с попадение в края на срещата. След мача голмайсторът и ултрас Русев развя знаме с лика на починалата наскоро легенда на клуба Живко Господинов. 


Двубоят започна с ръкопляскания и скандирания на името на Живко Господинов, а агитката на спартаклии бе изготвила няколко знамена в памет на легендата. На терена домакините наложиха натиск и след половин час игра стигнаха до гол, дело на Ивайло Димитров. 

След почивката гостите успяха да изравнят с попадение на Драгомир Иванов в 68-ата минута, за да се стигне до драматичната развръзка в края, когато появилият се като резерва татуиран нападател Марин Русев донесе победата на Спартак с гол след продължително разбъркване в наказателното поле. 


На трибуните пък феновете изпаднаха в екстаз и запалиха факли. След края на мача привържениците, които засега се опитват сами да финансират отбора, събираха в урни пари от дарения "за да има клуб".

Съставът на Спартак Варна: Митко Недев, Пламен Цветков, Стойчо Попчев, Иван Иванов, Йордан Янев, Николай Иванов, Даниел Димов (65-Кристиян Славов), Йордан Пенев, Валентин Колев (46-Галин Димитров), Иво Димитров (65-Марин Русев), Иван Добрев

--- sportal.bg + varnautre.bg









--- фото: varnautre.bg

Няма коментари: