понеделник, февруари 24, 2003

Спартак - Цска 1:1

---Голмайстори: Крумов (61); Гъргоров (19)
---"Спартак": Колев, Жеков, Ст.Дончев, Савич, Джурич, Крумов, Н.Станчев, Петров (Кирилов), В.Станчев (Георгиев), Нанков, Караканов (Хасан)
---ЦСКА: Колев, Антонов, Гай, Карлос, Петров, Томаш, Гъргоров, Димитров, Брито (Янев), Агналдо (Златинов), Шакири (Мукаси)
---Жълти картони: Н.Станчев, Нанков, Ан.Петров, Кирилов, В.Станчев, Джурич
---Съдия Антон Генов
---Стадион "Спартак", 2500 зрители

"Соколите" започнаха много навито и по нищо не личеше, че гостува лидерът в класирането, при това рекордьор по победи. В първите минути Ники Станчев се залепи за голаджията на червените Велизар Димитров, но още в третата минута получи жълт картон, защото непозволено спря остър демараж на нападателя. Никой от двата тима не можеше да вземе надмощие, борбата бе предимно в центъра на терена, но домакините първи можеха да открият. Нанков центрира отдясно и Вальо Станчев засече с глава край гредата. На 2 пъти страничният рефер Керезов спря атаки на "соколите" при съмнителни положения за засада. Капитанът на спартаковци премина през центъра на защитата, пусна към Крумов, но Стоян Колев изпревари бързака. В поредното си постепенно нападение Шакири отляво центрира и най-ниският на терена Гъргоров отклони с глава топката, тя описа странна парабола и влетя в далечния от Краси Колев ъгъл 0:1.
Домакините не се смутиха от случайния гол и взеха инициативата. Това позволи на армейците да разгърнат контратаките си. На 2 пъти Шакири бе извеждан сам срещу вратаря - първо се засуети и му бе отнета топката, а опитът му да прехвърли Колев беше неуспешен. Нанков проби отдясно, бе съборен в наказателно поле от Гай, но вместо дузпа Антон Генов показа жълт картон на халфа.
След почивката картината не се промени. Техничният и комбинативен футбол бе отстъпил място на битката и здравите единоборства. Гай се качи върху Вальо Станчев и капитанът бе близо 5 мин извън игра с контузия в главата. В 62-ата мин Анастас Петров задържа кълбото на лявото крило, прехвърли го към наказателното поле, където Крумов изпревари бранителите и от въздуха прехвърли Колев 1:1. Гъргоров можеше отново да осигури аванс на гостите още в следващата атака, когато след разбъркване стреля с гръб под гредата, но Краси Колев се разтегна и извади кълбото. Армейците опитаха да натиснат, но спартаковци не се прибраха в глуха защита, а се бранеха извън полето си. Самообладание показа централният бранител Станислав Жеков, справил се с многото високи топки, изсипани в наказателното поле. Армейците не успяха да достигнат до голово положение, въпреки 7-минутното продължение. Така "Спартак" се оказа първият тим, отнел точки на червените в този сезон.

more.info.bg

Няма коментари: