понеделник, февруари 10, 2003

"Спартак" търси терен за контролата в сряда

Джеки шпионира "соколите" с камера
"И ние имаме нужда от пулсомери, по 70 лева са!" - твърди д-р Ивайло Якимов


Съботната контрола с "Шумен 2000" пропадна поради липсата на терен, беше отложена за сряда, но още не е ясно къде ще се състои. В "Повеляново" игрището е замръзнало, там Мирослав Миронов направи двустранна игра в събота без особена полза. В Албена има затворени терени, за да не бъдат тотално изорани, в същата ситуация е и клубният терен.
Отлагането й задържа и разузнавачите на ЦСКА Георги Димитров и оператора Митко Димитров. Бившият капитан на ЦСКА и националния отбор от Нова година пак е при "армейците", Стойчо Младенов го е натоварил да разузнава съперниците, а и да оглежда отборите за млади таланти. Джеки и съотборникът му в ЦСКА, сега видеооператор, са специално във Варна, тъй като първият пролетен мач на червените е на стад."Спартак".
Но Мирослав Миронов може да изведе доста по-различен състав от този, който ще бъде оглеждан от двамата "армейци", защото в отбора има доста контузени. "Пламен Крумов, Стефан Дончев и Саша Антунович имат повишен тонус на бедрените мускули от активното участие в почти всички контроли - обяснява д-р Ивайло Якимов. - Налага се облекчен режим в тренировките 2 - 3 дни. Станислав Жеков получи удар в стъпалото на последната контрола в Анталия, има оток и кръвоизлив. Нено Ненов е с болки в коляното и от четвъртък е в почивка, двамата ще се оправят в близките дни. Вальо Станчев и Димитър Георгиев срещу "Кертен" получиха пресечен мускул, Вальо е напълно готов, но при Шустера има разкъсан кръвоносен съд на мускула, налага се 1 седмица да бъде на облекчен режим. Жоро Арнаудов се натоварва все повече, върви добре, но при него не искам да правя дългосрочни прогнози за завръщането му на терена, работим седмица за седмица."
И лекарят на "Спартак" е възхитен от базата за тренировки и възстановяване в Анталия, убеден е, че подготовката е била много качествена. Завижда на корейците от "Бусан", които са играли с пулсомери. "Те дават възможност да се следи натоварването през целия мач - обяснява д-р Якимов. - Дори на полувремето треньорът, по графиката на пулсовата честота, може да ти каже, че нищо не си правил между 15-ата и 25-ата минута, когато пулсът ти е бил 80 - 90 удара в минута. По този начин може да се анализира подготовката на целия отбор и да разбереш дали е недостатъчна, или е в повече и има преумора. Вальо, Ники и Бобъра са тренирали с пулсомери в "Заксен". Третодивизионен отбор ги има, защо да нямаме и ние поне 5 - 6? Цената им е около 70 лв.!"
//more.info.bg

Няма коментари: