вторник, февруари 18, 2003

Николай Ишков: Защо да не бием ЦСКА втори път

Първото, и то сериозно препятствие пред ЦСКА по пътя към 29-ата шампионска титла е Спартак. Президентът на клуба Николай Ишков даде кратко интервю пред “7 дни спорт”.

- Г-н Ишков, в столичните футболни среди се носи усилено слухът, че Левски е готов да ви премира със 75 000 евро за победа над ЦСКА?
- Нека ги депозират на някаква неутрална сметка. Шегувам се. Аз не зная за такава оферта от Левски. Ако някой от сините предлага тези пари, попитайте него.
- Адвокат Батков потвърди пред столичен вестник, че от Левски ще спазят и в този мач обещанието си да премират всички съперници на ЦСКА?
- Хубаво, но чакаме. Кой ще ги донесе във Варна - Международният валутен фонд ли, Харисън Форд ли? Аз смятам, че и без допълнителни премии футболистите на Спартак трябва да имат самочувствието да победят ЦСКА. Все пак нека да оправдаят заплатите си, които не са малки. Вярно, червените са най-стойностният отбор у нас в момента. Доказаха го не само с 13-те поредни победи, но и с резултатите в контролните мачове. Но във футбола всичко е възможно. Под мое ръководство Спартак е побеждавал ЦСКА. Защо да не го стори за втори път!
- Опонентите на ЦСКА пък имат друга теория: парите, дадени за вашия футболист Мартин Керчев, гарантират трите точки за червените?
- Бих ви дал пример с историята около Омуниго Темиле, която е огледална. Нима значи, че Черно море дава футболиста на Левски срещу точка на Герена! Ако сините бяха поискали и платили за Керчев, щяхме да го продадем на тях. Нормално е да търсим приходи, след като се хвърлят толкова пари за издръжката на Спартак.
- Трябва ли да се отлага мачът ви с ЦСКА?
- Не съм синоптик, длъжностните лица ще преценят на място. През декемви 2001 г. ЦСКА ни победи в страхотна снежна буря. Играхме мъжки, друг е въпросът, че гостите ни биха с доста спорен гол на Йордан Лечков. Но това са разсъждения, трите точки отидоха при ЦСКА.
7 дни спорт

Няма коментари: