сряда, февруари 12, 2003

Ишков: Нигериецът обича скандалите

Той страда от фобията, че всички около него са расисти, твърди босът на Спартак

Президентът на Спартак Николай Ишков бе категоричен, че хора от клуба не са замесени в инцидента с Абдул.
- Говорих с администратора Митко Диев, а също и с Абдул - обясни Ишков. - За съжаление - по телефона, тъй като съм в София. Въреки това не допускам Диев да е замесен в инцидента. Работя с него от шест години и досега не е имало проблем.
Ишков заяви, че версията на Абдул най-вероятно е плод на въображението му. Според него нигериецът обича да влиза в конфликтни ситуации, от които после се чуди как да се измъкне.
- Утре може да каже, че някой от Спартак го е душил във ваната му - допълни той. - А какво прави по улиците, когато не е на тренировка, аз не мога да знам. Не мога да следя всеки футболист за действията му в цивилния живот.
Босът на Спартак допълни, че ще изчака да чуе мнението на полицията. Тогава ще е напълно сигурен кой е замесен и кой е виновен.
- Отсега обаче ви казвам, че ако Абдул е виновен, ще понесе много голяма санкция - допълни той. - Защото не му е за първи път. А аз се грижа за него. Но той страда от фобия, че всички около него са расисти.
Ишков бе категоричен, че не задържа никого насила в отбора.
- Чувам, че не искал да играе повече в Спартак. Нямам нищо против. Преди това обаче трябва да върне парите, които съм инвестирал в него. А после ако иска, може да брули палмите в Нигерия. Щял да си ходи, защото някой го ударил. Ама как е станало, какви са причинно-следствените връзки, никой не е наясно. Неговите версии за скандалите са като криминални хроники.
Президентът на Спартак призна, че разбира желанието на Абдул да напусне, но не и начина, по който се опитва да го направи.
- Може би не се чувства комфортно - не игра през есента, лекуваше тежка контузия. Това обаче не значи, че може да прави каквото си иска. Щял да сезира ФИФА И УЕФА. Това да не е институционно-национална следствена служба, която да може да контролира битов случай в някаква регионална страна.
7 дни спорт

Няма коментари: