понеделник, февруари 16, 2004

"Соколите" изпълниха целта - да не паднат с много

"Спартак" изигра един от най-унизителните си мачове в елита, който предвид обстоятелствата в клуба в петък, логично загуби с 0:3 от "Беласица" в Петрич. Дебют за варненци направиха вратарят на "Феър плей" Христо Николов - Бучи, нападателят на ЦСКА Любо Величков и трима юноши на клуба - Георги Костадинов, който е играл като ляв бек, халфът Георги Филипов и нападателят Диян Делев. През цялото време на терена е бил и завърналият се от Китай Димитър Георгиев - Шустера. В петък варненци са преспали в столичния хотел "Амбасадор", а в събота са продължили към Петрич, като по пътя са обядвали в Благоевград.
Срещу петричани отборът е воден от Николай Станчев, а на пейката е стоял Румен Димов. 36-годишният Станчев се консултирал за състава по телефона с напусналия вече Стефан Грозданов.
НИКОЛАЙ СТАНЧЕВ: "С тази странна формация целта ни беше на всяка цена да се явим за мача и да не паднем с много. За тактики не сме говорили, тъй като играхме с юношите. Имахме все пак едно положение, което Любо Величков пропусна на празна врата при 0:3. Първите 6 кръга ще са много трудни за нас, дано после всичко си дойде на мястото."

"БЕЛАСИЦА" - "СПАРТАК" 3:0
1:0 - В. Иванов, 16 мин., 2:0 - Наков, 50 мин., 3:0 - Бойчев, 51 мин.
Съдия: Георги Игнатов, асистенти: Стойчев и Милушев, жълти картони: Наков, Иваников (Бел), Хасан, Костадинов (Сп); стадионн "Цар Самуил", 1500 зрители.
"БЕЛАСИЦА": Иваников, Папарков, Ненов, Мутафов, Ст. Илиев, Наков, Деянов (68 - Щ. Димитров), Бойчев, Кондев (54 - Пилитов), В. Иванов (74 - Саръмехмед), Вава.
"СПАРТАК" (1-4-5-1): Николов - Хасан, Михайлов, Лазаров, Костадинов - Павлов (77 - Делев), Станчев, Илиев, Филипов (54 - Величков), Р. Тодоров - Д. Георгиев.

--- chernomorie.info.bg

Няма коментари: