понеделник, февруари 16, 2004

Грозданов си подал оставката по телефона, Ишков също се оттегля

20 000 лева щяха да спасят "Спартак",
ядосва се дипломираният историк


Стефан Грозданов напусна окончателно "Спартак". В интервю за "Черноморие" дипломираният историк посочи аргументите за крайното си решение.

- Г-н Грозданов, въпреки финансовата криза, изкарахте зимна подготовка и неведнъж декларирахте, че ще водите отбора напролет. Защо си тръгнахте часове преди първия пролетен мач?
- Защото чашата преля след събитията в клуба в четвъртък и особено в петък. Президентът обещаваше да плати на старите играчи, както и на новите, за да ги картотекира. Призна ми, че е дал бележка на "Нафтекс" за Анастас Петров и в замяна очаква пари по банков път. Нищо обаче не се получи и футболистите останаха за пореден път излъгани. Питах ги, кои от тях ще се качат в автобуса. След като разбрах, че повечето основни играчи остават във Варна и трябва да играем с юношите, реших че повече няма смисъл да се боря. Освен това не исках да ставам точкодарител на чужд терен, където през есента записах две победи и две равенства. Ако се бяхме явили с основния състав в Петрич, щяхме да вземем поне точка.
- Уведомихте ли Ишков, че напускате?
- Да. Подадох си оставката по телефона, тъй като президентът замина за чужбина. Ако беше в София, щеше да я получи и в писмен вид.
- Съществува ли вариант да се върнете в "Спартак"?
- В сегашната ситуация - не. Ако отборът се стабилизира финансово и новите началници ме поискат, нямам нищо против да се върна. Но не зная дали ще съм необходим на новите шефове, ако има такива.
- Намеквате, че Ишков се оттегля?
- На мен ми каза, че ще продаде акциите си, или ще ги подари на Митко Събев.
- Колко пари трябваха, за да се потуши бунта в "Спартак"?
- 20 000 лева общо да се бяха раздали на играчите, щяха да стигнат на отбора да се спаси. Аз за себе си пари не исках. Но нямах и откъде да ги извадя. Трябваше да си продам колата, но никой не я иска, или да се явя в "Стани богат" и да спечеля.
- Вярно ли е, че сте разговаряли с Митко Събев?
- Разговарях с имиджмейкъра му Михо Михайлов. Той беше категоричен, че няма да дават пари на "Спартак". В случая Ишков иска да помогне на отбора, но не може, а Събев може, но не иска.

--- chernomorie.info.bg

Няма коментари: