понеделник, февруари 16, 2004

Непремълчано

Вариантите за спасение на "соколите" са два

През изминалия уикенд имаше една добра и една лоша новина за "Спартак". Добрата е, че отборът уреди новите си попълнения и започна участие в първенството. Лошата - разбиването на клуба откъм финансов и футболен потенциал стигна своя апотеоз. В момента "Спартак" е сериозно застрашен от изпадане, но с реални шансове за оцеляване. За да спаси кожата, тимът трябва да бие "Марек", "Черноморец", "Локомотив" (Сф) и "Родопа" у дома, а от другите два мача във Варна с "Черно море" и "Нафтекс" и от гостуванията на "Македонска слава", "Ботев" и "Видима" да вземе поне 3 точки. Евентуален частичен успех от двубоите с грандовете ще е равносилен на подвиг.
Сега от обвинения към Ишков, съвети или гръмки фрази няма смисъл. Необходимо е по най-бързия начин да се осигурят пари, дори и малко, за да знаят играчите, че каквото заработят напролет, ще го получават. Приоритетните цели на клуба в следващите четири месеца са две - гарантиран минимален бюджет до лятото и решаване на въпроса с трайното финансиране.
За тяхното реализиране вариантите са два. Първият е обединение между ветераните, деятелите, феновете и обществениците, които са добронамерени към клуба. Най-популярните представители на четирите фракции да намерят подход към Ишков, да се се срещнат с него и да се разберат като мъже. Защото пари в клубната каса е възможно да влизат срещу прехвърляне на акции, рекламни договори или дарения. Стига двете страни да имат желание.
На "Спартак" може да помогнат и заможните негови симпатизанти. Има ги достатъчно във Варна. Ако те заделят за любимия си тим 10 % от сумите, които хвърлят за плътски удоволствия, хазарт и софри, отборът ще го бъде. За целта обаче тези хора трябва да са с мъжки сърца и човешкото в тях да е силно извисено, а не със зашити джобове и сеирджии.

--- НЕДКО ПЕТРОВ / chernomorie.info.bg/

Няма коментари: