понеделник, март 08, 2004

"СПАРТАК" - "НАФТЕКС" 2:0

1:0 - Тодоров, 16 мин., 2:0 - Петев, 44 мин.
Съдия: Камен Алексиев, асистенти: Красимир Георгиев и Петко Павлов (Велико Търново),
жълти картони: Тодоров (Наф), Пенев (Наф),
стадион "Спартак", 1000 зрители.
"СПАРТАК" (1-3-6-1): Голубович - Джурич, Найденов, Лазаров - Михайлов, Ташев, Станчев (46 - Павлов), Ценов, Петев (90 - Илиев), Тодоров - Георгиев (72 - Вълев).
"НАФТЕКС": Господинов, Жеков, Бранимиров, Димитров, Пенев (46 - Киселичков), М. Петров, Борносузов, Бадеску (72 - Косев), Трендафилов, Ан. Петров, Георгиев.

"Спартак" започна операция оцеляване с 2:0 срещу "Нафтекс". "Соколите" прекъснаха негативната си серия от три поредни загуби в повторния дебют като треньор на Ради Здравков.
Домакините изиграха най-силното си първо полувреме през пролетта, в което на практика убиха интригата. Те действаха тактически грамотно, умно и интелигентно. В 10-ата минута Мишо Лазаров пропусна да открие, но 6 минути по-късно това стори другият футболист, който е собственост на бургазлии - Радомир Тодоров. Халфът изпълни перфектно дузпата, отсъдена за фаул на Веселин Пенев срещу Ивайло Петев. За нарушението Пенев получи жълт картон. Малко по-скъсно Петев пропусна да удвои, тъй като тръгна да лъже бранител, вместо да бие веднага. Ивайло обаче се поправи в 44-ата минута. Тогава Мишо Лазаров отклони топката с глава към гредата и Петев от метър я довкара в мрежата.
След почивката спартаковци успяваха да задържат топката далеч от наказателното поле и да атакуват остро. При две от контрите Иван Павлов се размина с трети гол. Първия удар на Швайца профуча над гредата, а вторият бе спасен от вратаря.
"Нафтекс" остана без голово положение и сериозен удар във вратата за цял мач.
За домакините добър дебют записа Валентин Найденов, който се справи перфектно с функциите на покривач. Срещата бе No 100 за съдията Камен Алексиев в елита. Юбилярът бе позравен от изпълнителния дирекгор на варненци Иван Славов и съдийската комисия на БФС.

- РАДИ ЗДРАВКОВ, треньор на "Спартак": "Спечелихме много важни три точки по пътя към оставане в групата. Удовлетворен съм от поведението на нашите играчи в първия ми мач. Те се раздадоха максимално и бяха пределно концентрирани. Особено през първото полувреме водехме играта, вкарахме два гола и изпуснахме още няколко положения. След почивката не се представихме толкова добре, за което има ред субективни и обективни причини. Смених Николай Станчев заради мускулно разтежение, а от дебюта на Валентин Найденов съм доволен. Знаех, че ще ни помогне с опит и рутина."

- ДИМИТЪР ДИМИТРОВ, наставник на "Нафтекс": "Бяхме демотивирани и нищо не ни оправдава. Излязохме да убием номера, а не да играем футбол. Всичко хубаво в този мач го създаде "Спартак". Домакините заслужено спечелиха с по-голяма амбиция и желание. Дали ще налагаме наказания? Не виждам смисъл да го правим. В България все за наказания се говори, но основният проблем е в манталитета на футболистите и липсата на класа. Не изригнах от пейката, защото съдията свиреше по правилата и справедливо отсъди дузпа за домакините. Протестирам и съм буен, когато видя тенденция при съдиите, като при Христосков, Бекяров и други."

-Иван Славков се оказа кадем за "Спартак". В първия си мач като шеф неговите подопечни спечелиха убедително и с подобрена игра. След двубоя Славков и Николай Ишков влязоха в съблекалнята и поздравиха футболистите. Двамата обявили, че ще завишат премията за трите точки. "Доволен съм, можехме да ги бием и с 3:0. Вижда се, че сме на прав път, но още не може да сме спокойни", заяви Ишков.

- ПО СХОДЕН НАЧИН ИЗРАЗИХА РАДОСТТА СИ СЛЕД ГОЛОВЕТЕ РАДОМИР ТОДОРОВ И ИВАЙЛО ПЕТЕВ. Радо прекоси половината терен, за да прегърне резервата Боян Илиев до тъча. Петев пък спринтира мощно и се хвърли в обятията на Иво Димов, който гледаше мача встрани от линейката.

- АГИТКАТА НА "НАФТЕКС" ВЛЕЗЕ НА СТАДИОНА ПРЕЗ ВТОРОТО ПОЛУВРЕМЕ. Двата автобуса са били държани от полицията час и половина на Аспаруховия мост. Униформените служители на реда претърсвали всеки един ултрас и го проверявали с апарат за алкохол."

--- chernomorie.info.bg

Няма коментари: